Castellums vd: "Starkt förvaltningsresultat"

Fastighetsbolaget Castellum förbättrade förvaltningsresultatet under tredje kvartalet. Hyresintäkterna minskade svagt, men vd är nöjd och ser en stabil marknad för kommersiella fastigheter.

ANNONS
|

Castellum redovisar ett förvaltningsresultat på 708 miljoner kronor för tredje kvartalet, jämfört med 672 miljoner kronor under motsvarande period i fjol.

Hyresintäkterna uppgick till 1303 miljoner kronor, jämfört med 1359 miljoner kronor ett år tidigare.

- Vi har ett starkt förvaltningsresultat med en fantastiskt stark nettouthyrning det här året, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Samtidigt som det talas om trendbrott på fastighetsmarknaden för bostäder med flera signaler på sjunkande efterfrågan och priser på vissa håll, syns inte samma utveckling inom den kommersiella fastighetssektorn, enligt Saxborn.

ANNONS

Ett välmående näringsliv behöver någonstans att husera och hyresmarknaden för kommersiella fastigheter visar en stabil och stark trend.

- Tittar jag på vår del av världen, som framför allt är kontor, produceras det för lite kontor i storstäder och universitetsstäder kontra tillväxten man ser i sysselsättningen, säger Henrik Saxborn.

Marknadsreaktionen var negativ. Vid klockan 11 hade aktien backat med 1 procent.

TT

Fakta: Castellums delår i siffror

Siffror i miljoner kronor, om inget annat anges.

Källa: Castellum

ANNONS