Nedåt på börsen. Bildmontage.
Nedåt på börsen. Bildmontage.

Banker vinnare på svag Stockholmsbörs

Storbankerna var draglok på Stockholmsbörsen under onsdagshandeln. Men vid stängning hade börsuppgången vänt och OMXS-index föll 0,2 procent.

ANNONS
|

Trenden är samtidigt nedåt på ledande Europabörser.

De fyra storbankerna tog täten under börsonsdagen. Mest uppåt i kraft av sin indextyngd drog Nordea, vars aktie steg med 3 procent. Swedbank och SEB landade samtidigt uppåt med 1,8 respektive 1 procent, medan Handelsbankens aktie gick upp med 0,7 procent.

Bankrallyt tog fart sedan det i tidningen Manager Magazin rapporterats om diskussioner om en fusion mellan Commerzbank och Deutsche Bank.

Läkemedelsbolaget Medivirs aktie lyfter samtidigt drygt 4,9 procent sedan det bekräftats att bolaget går vidare med delningen av bolaget i två: ett för forskning och utveckling och ett annat för läkemedelsproduktion.

ANNONS

Säkerhetskoncernen Securitas aktie steg 1,6 procent sedan analytiker på storbanken UBS höjt sitt riktpris.

Telekomtillverkaren Ericsson meddelade att man redan 2017 kommer att lansera ett första kommersiellt 5G-nät. Ericsson-aktien, som tappat drygt en femtedel av sitt värde hittills i år, sjönk 2 procent.

Sänke på börsen var även Fingerprint Cards som föll med 4,5 procent och oljekoncernen Lundin Petroleum vars aktie tappade 1,8 procent.

Londons FTSE-index föll 0,6 procent medan Frankfurts DAX-index tappade 0,6 procent. Paris CAC-index sjönk 0,4 procent.

ANNONS