Börsen steg 0,5 procent på tisdagen. Bildmontage.
Börsen steg 0,5 procent på tisdagen. Bildmontage.

Börsen fortsätter uppåt

ANNONS
|

Utvecklingen var den motsatta på de ledande Europabörserna. En viss förnyad oro för grekernas skulduppgörelse med EU och Internationella valutafonden samt det politiska klimatet i Italien har gjort investerarna försiktiga. Framför allt pressades finansaktierna.

I Stockholm gick det bättre för bankerna. Swedbank, som till och med steg mest av alla storbolag på OMXS30-listan, ökade med 2,3 procent. Nordea steg 0,3 procent medan uppgången för Handelsbanken och SEB stannade på 0,1 procent.

Andra vinnare var vitvarujätten Electrolux (+1,9 procent), lastbilstillverkaren Volvo (+1,6 procent) och skogs- och hygienbolaget SCA (+1,4 porcent) som håller så kallad kapitalmarknadsdag på onsdagen.

ANNONS

Sämst bland tungviktarna gick Hennes &Mauritz (–1,2 procent) efter en negativ analys av mäklarhuset Carnegie. Andra förlorare var stålbolaget SSAB (–0,8 procent) och säkerhetsföretaget Securitas (–0,5 procent).

Parisbörsens CAC-index stannade på minus 0,6 procent, medan både Frankfurtbörsen DAX-index Londonbörsens FTSE-index tappade 0,3 procent.

TT

ANNONS