Stockholmsbörsen steg med 0,4 procent på tisdagen.
Stockholmsbörsen steg med 0,4 procent på tisdagen.

Uppåt på börsen i Stockholm

Stockholmsbörsen rörde sig uppåt och OMXS-index slutade dagen på plus 0,4 procent. Även på de stora Europabörserna var det försiktigt glada miner.

ANNONS
|

Säkerhetsbolaget Securitas ledde uppgången bland storbolagen i Stockholm på tisdagen, med ett skutt på 2,7 procent. Tätt i hälarna låg medicinteknikbolaget Getinge med plus 2,5 procent och tredje plats togs av kullagerjätten SKF med plus 1,1 procent.

Astra Zenecas aktie var upp 0,7 procent. Läkemedelsmyndigheten i USA har godkänt ett preparat från bolaget för att behandla diabetes typ 2.

Mest ledsamt bland storbolagen var det för ståljätten SSAB, aktien backade 1,5 procent. Sjunkande metallpriser satte också press på gruvsektorn på de europeiska börserna.

Electrolux har skruvat på sina försäljningsmål och aktien sjönk 1,0 procent. Målet är nu fyra procent totalt sett, ett mål som tidigare exkluderade försäljningsförändringar till följd av förvärv, skriver Reuters.

ANNONS

Swedish Match sjönk 0,5 procent, Handelsbanken var ner 0,2 och låsjätten Assa Abloy tappade 0,1 procent.

Londonbörsens FTSE-index och Frankfurtbörsens DAX-index ökade båda med 0,1 procent medan Parisbörsens CAC-index gick upp med 0,3 procent.

TT

ANNONS