Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Jeff+Bezos
Amazons vd Jeff Bezoz kan vara på väg att kliva in i Norden. Bild: Ted S. Warren

Amazon rekryterar – kan öppna i Sverige i år

Svenska e-handelsexperter är övertygade om att världens största nätbutik Amazon kommer att lanseras i Sverige under året.

– Målet ska vara en lansering i god tid innan Black Friday i november i år, säger Staffan Mörndal, partner på Verdane Capital med fokus på e-handel, till DI Digital.

Enligt honom håller den amerikanska e-handelsjätten på och söker och rekryterar personal med e-handelskompetens.

Apoteas och Adlibris grundare är av samma uppfattning, skriver tidningen. Han uppger att en rad rykten är i schvung om ett hemligt projekt i Stockholm och en lansering under våren.

Nordisk satsning trolig

Hans Otterling, partner på riskkapitalbolaget Northzone, tror att Amazon kommer att göra en nordisk satsning med ett gemensamt lager.

–De kommer att gå in i Sverige, Danmark och Finland samtidigt och erbjuda fri hemkörning och leverans nästa dag, säger han till DI Digtal.

Amazon har sedan länge funnits i Storbritannien och i Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna och Spanien.

Stressar e-handeln

Amazons troliga intåg på den svenska marknaden stressar delar inom den svenska e-handeln, där det för närvarande pågår en stor konsolideringsvåg.

De e-handlare som inte erbjuder egna produkter kan få tuff konkurrens om svenska bolag vänder sig till Amazon för att skaffa sig nya kunder via marknadsföring på Amazon.

Amazon med säte i Seattle i USA, har en omsättning på 1,1 biljon kronor och gjorde ett rörelseresultat på över 32 miljarder kronor.

Grundaren Jeff Bezoz rankades av Forbes i veckan som världens rikaste man, med en förmögenhet på nära 925 miljarder kronor.

LÄS MER: Bill Gates inte längre rikast i världen

Mest läst