Swedavia, som bland annat äger och driver Göteborg Landvetter Airport, har haft rekordmånga resenärer på sina flygplatser i januari i år.
Swedavia, som bland annat äger och driver Göteborg Landvetter Airport, har haft rekordmånga resenärer på sina flygplatser i januari i år. Bild: PER WAHLBERG

Ökning på Landvetter: Så många valde flyget

Det flögs som aldrig förr på Sveriges största flygplatser i januari. Nästan tre miljoner passagerare räknar Swedavia till – ett rekord – och på Landvetter ökade man med två procent.

ANNONS
|

Två procent fler valde att resa i januari 2018 jämfört med samma period året innan, det meddelar Swedavia. Bolaget basar över tio svenska flygplatser, inklusive de två största, Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport. Båda flygplatserna ökade med två procent i januari, vilket innebär att över 1,8 miljoner flög till eller från Arlanda och över 450 000 till eller från Landvetter.

Totalt var det över 2,9 miljoner passagerare som flög till eller från Swedavia-flygplatserna, en ökning med två procent. Över 1,9 miljoner av dem flög utrikes, en ökning med tre procent. Inrikesresorna ligger kvar på i stort sett samma nivå.

ANNONS

Tittar man på det totala antalet passagerare för den senaste tolvmånadersperioden är det nästan 42 miljoner, vilket är en ökning med 6 procent, meddelar Swedavia.

ANNONS