Vi uppmanar majoriteten att tänka om! Utan Valhallabadet blir Evenemangsstråket inte detsamma. Låt oss i stället bygga en levande stadsmiljö med både bostäder, bad och arenor, skriver debattörerna.
Vi uppmanar majoriteten att tänka om! Utan Valhallabadet blir Evenemangsstråket inte detsamma. Låt oss i stället bygga en levande stadsmiljö med både bostäder, bad och arenor, skriver debattörerna.

Valhallabadet ska rustas upp – inte rivas

ANNONS
|

I diskussionen om upprustning av Scandinavium eller bygga en ny arena för evenemang och sport har Folkpartiet varit tydliga redan från början: En ny arena ska inte skattebetalarna stå för. Det krävs ett samarbete med andra aktörer och att området omkring bebyggs.

Den 30 april fanns ett förslag i Byggnadsnämnden om att riva Valhalla- badet och där uppföra den nya arenan. S, MP och V röstade för förslaget. Det är en uppfattning vi inte delar. Vi vill behålla och utveckla Valhallabadet!

Valhallabadet är en unik byggnad i som fyller en viktig funktion för många grupper. Vi ska inte förstöra fungerande sociala mötesplatser som gör stadsrummet levande. Att det finns ett bad mitt i staden med unik arkitektur är värdefullt. Valhallbadet gör att Evenemangsstråket lever upp även på andra tider. Sådana värden går inte att återskapa. Vi ska vara rädda om de stadsmiljöer som fungerar i dag. De är attraktiva.

ANNONS

Rejäl uppfräschning behövs

I utredningen ”Framtidens Arena” som legat till grund för förslaget att riva Valhallabadet saknas underlag om sociala konsekvenser och om hur man får området levande under andra tider då det inte är evenemang.

Ett dåligt underhåll av badet får inte vara en anledning till rivning. Nu behövs i stället en rejäl uppfräschning. Att tävlingar inte kan hållas i badet är inte heller skäl till rivning. Bevisligen gick det att husera veteran-VM så sent som förra året i Valhallabadet. Andra evenemang kan hållas i den nya simanläggningen i Angered.

Vi uppmanar majoriteten att tänka om! Utan Valhallabadet blir Evenemangsstråket inte detsamma. Låt oss i stället bygga en levande stadsmiljö med både bostäder, bad och arenor.

Kjell Björkqvist (FP)

förste vice ordförande Byggnadsnämnden

Helene Odenjung (FP)

kommunalråd

ANNONS