De skänker godis till bestulna sexåringen

När Nicolina lekte på sitt sexårskalas passade tjuvar på att göra inbrott i hennes mammas bil och stal hennes födelsedagspresenter och godis. Bröderna Ezzedine läste i GP om händelsen - och bestämde sig för att försöka trösta henne.

ANNONS
|

GP har tidigare berättat om attNicolinas presenter och godis blev stulnaunder tiden som hon hade födelsedagskalas på Barnpalatset i Gamlestan i Göteborg.

– Jag blev chockad. Att någon stjäl leksaker och godis från ett barnkalas. Har de inget hjärta?, sa Nicolinas mammaSanja Weiss då.

Ett dockhus, färgpennor, barnkläder och hemmagjorda gratulationskort som Nicolina skulle sätta upp på kylskåpet hemma blev tjuvarnas byte. Dessutom tog de godispåsarna som de nio kalasgästerna skulle få innan de gick hem.

Josef Ezzedine, som bor i Jönköping,läste om händelsen och blev upprörd över att någon har stulit från en sexåring.

– Jag tyckte det var så tråkigt att hon hade blivit drabbad av detta. Jag har själv tre döttrar och jag skulle bli vansinnig om någon hade stulit från dem, sägerJosef Ezzedine.

ANNONS

Han pratade med sin bror, Sobhei Ezeddine, och tillsammans bestämde de att de ville försöka tröstaNicolina. Sobhei har en godisbutik i Jönköping och därifrån har bröderna nu skänkt tre stora paket med godis. Både choklad, gelégodis och leksaker med godis skickat de iväg till Nicolina och hennes mamma i Göteborg redan på måndagseftermiddagen. Sammanlagt uppskattar Josef av godispaketen är värda närmare 600 kronor.

- Man vill göra en god gärning för någon som har varit med om något jobbigt. Flickan måste ha blivit helt knäckt, säger Josef Ezzedine.

När Sanja Weiss nås av beskedet om brödernas fina gest blir hon rörd.

– Oj. Det var väldigt snällt av dem. Då kanske vi kan dela godiset med Nicolinas kompisar som blev utan på kalaset, säger Sanja.

Något spår av tjuvarna, som bröt sig in i bilen genom en dörr, finns fortfarande inte.

ANNONS