Gör så här:
1. Skär köttet till grytbitar. Skär rotsakerna i mindre bitar, hacka den gula löken, strimla purjolök och bacon. Skala smålökarna.
2. Bryn smålökar och champinjoner med smör och olivolja i stekpanna. Mot slutet läggs även bacon och strimlad purjolök i pannan. Ta upp och ställ åt sidan.
3. Bryn köttet och lägg det i en gryta. Tillsätt morot, rotselleri och hackad gul lök. Pressa över vitlök. Tillsätt vin, buljong, timjan, lagerblad, tomatpuré, salt och peppar. Sjud allt en dryg timme. När grytan är i det närmaste klar tillsätts champinjoner, smålök, bacon och purjolök. Red med majsstärkelse och sjud grytan ytterligare 5 minuter. Godast med bröd, sallad och en potatispuré.
För 4–5 personer
Tid: 1 1/2 timme
800 g högrev
smör och olivolja
2 morötter
1 bit rotselleri
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
5 dl tärningsbuljong
1/2 kruka färsk timjan
1 lagerblad
1 liten purjolök
2 msk tomatpuré
100 g bacon
100 g champinjoner
12 små lökar
salt och peppar
majsstärkelse
1 knippa persilja
Att äta till:
potatispuré
bröd
blandad grönsallad