Köttgryta på franska

ANNONS
|

Gör så här:

1. Skär köttet till grytbitar. Skär rotsakerna i mindre bitar, hacka den gula löken, strimla purjolök och bacon. Skala smålökarna.

2. Bryn smålökar och champinjoner med smör och olivolja i stekpanna. Mot slutet läggs även bacon och strimlad purjolök i pannan. Ta upp och ställ åt sidan.

3. Bryn köttet och lägg det i en gryta. Tillsätt morot, rotselleri och hackad gul lök. Pressa över vitlök. Tillsätt vin, buljong, timjan, lagerblad, tomatpuré, salt och peppar. Sjud allt en dryg timme. När grytan är i det närmaste klar tillsätts champinjoner, smålök, bacon och purjolök. Red med majsstärkelse och sjud grytan ytterligare 5 minuter. Godast med bröd, sallad och en potatispuré.

ANNONS

För 4–5 personer

Tid: 1 1/2 timme

800 g högrev

smör och olivolja

2 morötter

1 bit rotselleri

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

3 dl rödvin

5 dl tärningsbuljong

1/2 kruka färsk timjan

1 lagerblad

1 liten purjolök

2 msk tomatpuré

100 g bacon

100 g champinjoner

12 små lökar

salt och peppar

majsstärkelse

1 knippa persilja

Att äta till:

potatispuré

bröd

blandad grönsallad

ANNONS