Westh petad på hemmaplan

ANNONS
|

Förbundskapten Jonas Claesson försvarade det omdiskuterade beslutet.

-Vi har inte så många matcher av internationell karaktär. Detta var vår chans att pröva andra alternativ, säger Jonas Claesson.

Det var 19 år sedan det spelades en landskamp på Sävstaås i Bollnäs.

Då var det en presslandskamp.

-Jag hade väldigt gärna spelat. Men säsongen är lång och det finns en skaderisk, säger Andreas Westh.

Han fick beskedet på fredagsmorgonen av Jonas Claesson.

-Det är inget konstigt bakom detta. Vi pratade om saken och kom överens om att det var bäst att göra så här, säger Westh.
Ingen hänsyn

Jonas Claesson kunde inte ta hänsyn till Bollnäspublikens önskan att se sin kapten spela i blågult på hemmaplan.

-De landskamper som vi har är värdefulla. Detta beslutet tog vi redan tidigare i höstas när vi planerade säsongen, säger Jonas Claesson.

Han var nöjd med insatsen.

Även om Finland hängde med bra i den första halvleken.

-Vi hade en plan som vi följde. Sedan rann det i väg under den andra halvleken. Det berodde på att vi fick mer ytor för individuella prestationer, säger Jonas Claesson.

I pausen ledde Sverige med 3-2. Finland gick ut för att pressa svenskarna på kanterna och försöka kvittera matchen.

-Det var otäckt för försvararna ibland. Men jag tyckte att de löste det bra. Sedan hade vi en bra fart på bollen och i åkningen, säger Jonas Claesson.
32-årig debutant

Edsbyns Christoffer Edlund och Sandvikens Erik Pettersson gjorde tre mål var. I övrigt spreds det svenska målskyttet på sex spelare.

ANNONS
-Vi hade lite problem i den första halvleken. Men efter paus så det bättre ut. Jag tycker det var en stabil insats som lovar gott, säger Christoffer Edlund.

32-åringen Johan Östblom gjorde landslagsdebut. Han spelar med Neftjanik från Chabarovsk, staden som arrangerar VM 2015.

-Han kom inte med i landslaget för att han spelar där. Utan jag tycker att han utvecklades till en bra bra spelare av landslagsklass i Sandviken förra året, säger Claesson.
ANNONS