Guidetti glänste när Sverige vann

|

Sveriges U21-lag har fått en strålande start på EM-kvalet. På måndagskvällen kom andra raka segern då Litauen besegrades med klara 4-0 (1-0) i Kalmar.

Det var tempofattigt, dålig teknisk kvalité och passningsspel från Sveriges sida i första halvlek. Men Sveriges U21-landslag har en blivande storstjärna vid namn John Guidetti. Mot Litauen så var han i en klass för sig. Efter 20 minuter så ordnade anfallaren en straff som han själv mycket säkert satte i målvaktens vänstra hörn.

Förutom målet så var han ett ständigt orosmoment för den litauiska backlinjen som inte riktigt kunde kontrollera 19-åringen som precis blivit utlånad från Manchester City till holländska Feyenoord.

I andra halvlek så blev spelkvalitén från Sveriges sida betydligt bättre. Rörligheten blev också bättre och svenskarna hittade genast löpvägar genom

det litauiska försvaret. Tio minuter in i halvleken hittade Rasmus Jönsson rätt med ett skott som annars inte såg helt otagbart ut. Sverige fortsatte

att spela stabilt och under de sista tio minuterna av matchen kunde först inhopparen Samuel Armenteros sätta 3-0 på nick innan Jönsson avslutade

målskyttet med ett skott från nära håll.

Efter två raka segrar leder Sverige nu kvalgruppen före Slovenien, som har samma poäng som Sverige, men en match mer spelad.