Venezuelas avlidne president Hugo Chavez hedrades i Brunnsparken på måndagskvällen.
Venezuelas avlidne president Hugo Chavez hedrades i Brunnsparken på måndagskvällen.

Dubbla manifestationer i Göteborg

ANNONS
|

Venezuelas president Hugo Chavez som gick bort i cancer för en vecka sedan hedrades med ljusmanifestation, tal och tyst minut i Brunnsparken under måndagskvällen.

Ett 50-tal personer fanns på plats, däribland latinamerikanen Sebastian Sepulveda:

– Hugo Chavez var en hjälte, en av de riktigt stora männen. Han satte folket först och gjorde inget för egen vinning, säger han.

Manifestationen arrangerades av en rad socialistiska grupperingar. Johannastatyn pryddes av fotografier på den bortgångne presidenten, tillsammans med gravljus, flaggor och blommor.

– Närmare två miljoner människor deltog på begravningen och hedrade Chavez i Venezuela. Världen över hedras han av arbetare och fattiga, säger Kristofer Lundberg i Rättvisepartiet Socialisterna.

ANNONS

Inte så långt bort, närmare bestämt på Drottningtorget, arrangerades en annan manifestation. Där protesterade Grön Ungdom mot polisens sökande efter människor som vistas illegalt i Sverige. Det så kallade Reva-projektet.

– Att bedriva hetsjakt på människor som har utländskt utseende är djupt rasistiskt, säger Lorentz Tovatt, språkrör för Grön Ungdom.

Han är glad att frågan lyfts de senaste veckorna.

– Nu hoppas vi så klart att regeringen tar steget och ändrar riktlinjerna, säger han.

ANNONS