Pojken lämnades att dö – så mår han idag

Den nigerianska pojken anklagades för att vara häxa och övergavs av sina föräldrar. Danska Anja Ringgren Lovén blev hans räddning. Så mår den tidigare utmärglade pojken idag.

ANNONS
|

Det var i början av året som bilderna på den svältande pojken spreds över världen.

Anja Ringgren Lovén, som bor i Nigeria där hon startat ett center för gatubarn, hittade honom naken, undernärd och lortig.

Den tvååriga pojken, som senare fick namnet Hope, hade lämnats åt sitt öde av sin familj, eftersom de trodde att han var häxa – en historia som Anja hört tidigare under sin tid i Afrika.

Hon gav honom vatten och kex, svepte in honom i en filt och tog honom till närmsta sjukhus.

Donationer och hälsningar strömmade in från hela världen efter att hon lagt upp bilder på Hope på Facebook.

ANNONS

I inlägget skrev hon: "Tusentals barn beskylls för att vara häxor och vi har sett torterade, döda och vettskrämda barn."

Hope fick blodtransfusioner för att öka sina rödablodkroppar och behandling för mask i magen.

I början av mars, knappt två månader efter att han hittades, la Anja Ringgren Lovén upp nya bilder på Hope, och dem talar sitt tydliga språk. skriver hon: "Första gången jag bar den här pojken i mina armar var jag helt säker på att han inte skulle överleva. Han kämpade för varje andetag och jag ville inte att han skulle dö utan ett namn, utan värdighet, så jag gav honom namnet Hope".

Strax efter att Hope togs till sjukhus upptäckte läkarna ett medfött fel på könsorganet, vilket han nu ska opereras för.

"Det är en operation som läkarna har genomfört flera gånger tidigare, så Hope är i trygga händer" försäkrar Anja Ringgren Lovén sina närmare 170 000 följare på Facebook.

I ett annat inägg skriver hon:

"Som ni ser njuter Hope av livet. Han har 34 nya bröder och systrar som tar väldigt bra hans om honom, de leker med honom, lär honom saker och ser till att han är trygg och får massa kärlek."

ANNONS

ANNONS