Foto: Facebook.com/questuradiroma
Foto: Facebook.com/questuradiroma

Här lagar polisen mat åt det ensamma äldre paret

En bild som visar hur två italienska poliser lagar middag åt ett äldre par gör succé i sociala medier.

ANNONS
|

När grannarna hörde tårar och högljudda röster från det äldre parets lägenhet tog man det säkra före det osäkra och ringde polisen. Men när polisen dök upp möttes de inte av en brottsplats.

I ett inlägg på Facebook berättar Rom-polisen att konstaplarna som ryckte ut knackade på hos paret och möttes av Jole, 84, och Michele, 94. Orsaken till deras tårar var enligt polisen dels att de kände sig ensamma och dels att de hade sett upprörande nyheter på tv.

”Livet är inte alltid lätt, särskilt inte när staden töms och grannarna åker på semester. Ibland leder ensamheten till tårar. Ibland är det som en sommarstorm som plötslig överväldigar dig”, skriver Rom-polisen i Facebook-inlägget.

ANNONS

Och istället för att avfärda händelsen under rubriken ”falskt alarm” bestämde sig poliserna för att ta sig tid att trösta paret.

De radade upp sig i parets kök, dukade upp en lättare måltid med pasta med smör och parmesan och gjorde Jole och Michele sällskap vid middagsbordet.

Facebookinlägget får nu uppmärksamhet världen över och har delats nära 25 000 gånger. Bland kommentarerna till inlägget avlöser hyllningarna varandra.

”Vilken underbar nyhet”, skriver flera och andra kallar de italienska poliserna för ”hjältar”. Signaturerna kommer från alla världens hörn och det råder inga tvivel om att inlägget berör såväl ung som gammal.

Kanske sammanfattar Rom-polisen det hela bäst i det virala inlägget:

”Måltiden var kanske inte så märkvärdig, men den hade en viktig ingrediens: medmänsklighet”.

ANNONS