Här attackeras Trump av USA:s nationalsymbol

ANNONS
|

Här blir Donald Trump attackerad av USA:s nationalfågel - en vithövdad havsörn. Det rör sig om ett videoklipp som spelades in i augusti i år, som Time magazine offentliggjorde på onsdagen och som nu gör succé på sociala medier.

Time berättar att de hade stämt träff med mannen som hoppas bli republikanernas presidentkandidat för att fotografera honom. Fotografens idé var att Trump skulle posera i sitt kontor med en vithövdad havsörn vid namn Uncle Sam. Problemet var bara att Uncle Sam uppenbarligen inte är en Trump-supporter.

Den flaxar till och rufsar till Trumps frisyr med sina vingar. Den hugger efter hans hand. Och den lyckas uppenbarligen skrämma slag på den omtalade affärsmannen och tv-personligheten.

ANNONS

- Saker som man gör för att få vara på omslaget av Time magazine. Den här fågeln är extremt farlig, hörs Trump säga i videoklippet.

Själva symboliken i att Trump, som profilerat sig med en rad radikala idéer, lagförslag och kontroversiella utspel, tampas med en vithövdad havsörn får nyhetssajter att kasta sig över bilderna.

LÄS MER: 15 kontroversiella idéer som bara kan komma från Donald Trump

Havsörnen är USA:s nationalfågel. Den har en framträdande position på presidentens sigill och är vanligt förekommande som symbol i logotyper för amerikanska myndigheter.

Att just den här örnen heter Uncle Sam - som är ett smeknamn på USA:s styrande organ - är förstås grädden på moset.

Men Trumps missöde tar inte slut där. Han fick visserligen sitt Time-omslag i augusti, men omslaget som verkligen räknas - det som offentliggör Times prestigefyllda utnämning av Person of the year - det går till Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

”Jag sa ju att @Time Magazine aldrig skulle välja mig som Person of the year trots att jag är den stora favoriten. De valde en person som håller på att förstöra Tyskland”, twittrar Trump om valet av Merkel.

ANNONS