Här är symbolen som trendar i Storbritannien

Antalet anmälda hatbrott i Storbritannien har skjutit i höjden sedan landet röstade sig ut ur EU. Nu visar britterna sitt stöd för immigranterna – genom att bära en säkerhetsnål.

ANNONS
|

Rapporterna om rasistiska attacker mot utlänningari Storbritannien började komma in bara ett dygn efter Brexit och antalet anmälningar har ökat med 57 procent enligt tidningen Independent.

Det har fått britterna att starta en motrörelse som ska visa EU-immigranterna sitt stöd. En person som på Twitter kallar sig miss pommery kom på idén att låta en säkerhetsnål symbolisera att man visar solidaritet med EU-migranter.

Läs också: Våg av hatattacker efter Brexit

– Det är menat att vara mer än bara en symbolisk gest eller för människor som tycker lika att klappa varandra på ryggen. Om folk bär nålen och stöder kampanjen så visar de att de är villiga att vara en del av lösningen, säger Allison, som hon egentligen heter, till BBC.

ANNONS

Hashtaggen #safetypin började snabbt trenda på Twitter och snart postadeanvändare bilder där de bär en säkerhetsnål.

"EU-medborgare och immigranter: Ni är säkra omkring mig", skriver en motörgregg på Twitter och visar upp en säkerhetsnål som samsas med pins av Slayer och Motörhead.

Den brittiska parlamentsledamoten Caroline Lucas fångades på bild i parlamentet med symbolen på sin kavaj.

"Har en säkerhetsnål på mig för att visa solidaritet med alla britter som inte är född här. Ni är våra grannar och vi välkomnar er", skriver hon på Twitter.

Kampanjen är inspirerad av "I'll ride with you" som är en liknande kampanj som blev populär i Australien för två år sedan. Sedan Allison lanserade sin idé har hennes uppmaning delats mer än 30.000 gånger.

ANNONS