De förvirrar USA - med svenskt julfirande

ANNONS
|

Senast Hollywoodstjärnskottet Alicia Vikander gästade Jimmy Fallon och "The tonight show" bjöd hon på snaps, "Helan går" och små grodorna. Fallon kunde inte dölja sin förtjusning. "Hur kul är inte du?" frågade han sig retoriskt flera gånger om.

Nu har både Alicia och "Helan går" gjort talkshowsuccé igen.

Det var natten mot torsdag som Alicia Vikander, högaktuell med huvudrollen i "The Danish girl", återvände till "The tonight show”.

Vid sin sida hade hon komikern Will Ferrell, för dagen klädd i tomteoutfit och i persona som ”the new Santa”. Ferrell är gift med svenska Viveca Paulin och har tidigare briljerat med sina språkkunskaper i TV4:s ”Welcome to Sweden”.

ANNONS

Svenskkopplingen föranledde inte bara en rad internskämt ("Jimmy är en idiot", "Jimmy är äcklig”) mellan Will och Alicia utan även ett svenskt julfirande i miniformat.

"Helan går" sjöngs till ljudet av skålande med rejält tilltagna glögg-glas. Gravlax, köttbullar och sill serverades. Och Will Ferrell berättade att svenskt julfirande, som vi alla vet, har varit förbjudet de senaste åren.

Videon från "The tonight show" på Youtube har för tillfället visats över 300 000 gånger. Den populära talkshowen, som fram tills 2014 leddes av Jay Leno, följs måndag till fredag av miljonpublik i USA.

Alicia Vikander har haft ett synnerligen framgångsrikt 2015. Nyligen blev hon den första svenska kvinnan på omslaget av amerikanska Vogue på över 40 år - ett tecken på hennes nya status i Hollywood.

Hon är nominerad till Golden Globe-galans dramapris för bästa kvinnliga huvudroll för insatsen i ”The danish girl” och kan dessutom ta hem priset för bästa kvinnliga biroll för ”Ex machina”.Även filmfestivalen i Palm Springs och Crictics Choice Awards kan resultera i priser för svenskan under nästa år.

Tillhandahålls av Zappat.se - gilla oss på Facebook!

ANNONS