Ostädat. Den här bilden togs på Örjans valls huvudläktare i samband med Halmias 1–0-seger mot Högaborg.
Ostädat. Den här bilden togs på Örjans valls huvudläktare i samband med Halmias 1–0-seger mot Högaborg.

Skräpigt Örjans vall upprör Halmia-åskådare

Halmia-supportrar som kom för att se herrlagets division 2-match mot Högaborg i söndags möttes av en skräpig huvudläktare på Örjans vall.

ANNONS
|

Flera läsare har hört av sig till HP och påpekat brister i städningen ett dygn efter Halmstads BK:s lördagsmatch mot Degerfors.

Jonas Eidergård, enhetschef idrott på arenaägaren Halmstads kommun, svarar att det handlar om resurser. Att städa huvudläktaren, som därtill är under renovering med åtföljande byggdamm, hade krävt fem man på övertid, uppger han.

– Normalt sett städar vi alltid läktaren på måndagen efter helgerna, vi brukar aldrig ha matcher två dagar i rad. Jag satte in en extragubbe på västra läktaren, så den var helt ren. Jag har haft en kommunikation med föreningen om detta och de har inte haft några synpunkter. Västra läktaren är jättefin att sitta på. Då kan de koncentrera publiken dit, för de är liksom 150 pers, säger Jonas Eidergård.

ANNONS

Halmias klubbchef Leif Jönsson bekräftar att man kände till förutsättningarna, men är ändå kritisk.

– Jag kan förstå att det inte är lätt att få in personal på helgen. Men evenemanget har legat här i tre månader, det var ingen nyhet. Då kan man inte ringa tre dagar innan och säga att ”vi gör vad vi kan, mer kan vi inte göra”, anser Leif Jönsson.

Han berättar att halmianerna själva gjorde en grovstädning av huvudläktaren före matchen.

– Men det var ändå alldeles för nedskräpat så det var inget trevligt möte för vår publik. Det tror jag inte HBK hade accepterat, om det hade varit så, säger Jönsson och fortsätter:

– Jag kan förstå att publiken reagerar och jag får passa på att be om ursäkt för att det såg ut som det såg ut. Men vi kan inte ta på oss ansvaret utan det får andra göra.

ANNONS