Somervuori hetast i Gävle

|

Brynäs poängkung Eero Somervouri såg till att både skapa spänning och avgöra när Brynäs besegrade Timrå med 4-1.

Finländaren gjorde självmål, mycket snyggt, men noterades också för mål i rätt bur och passningspoäng.

Timrå hade chansen att skapa lite kontakt med Brynäs och de andra lagen över slutspelsstrecket inför torsdagens match i Gävle. Men för att vinna måste mål produceras och det mäktade Timrå inte med. Visst kvitterade laget till 1-1 men det var en synnerligen snygg styrning från Eero Somervuori som överlistade Jacob Markström. Samme Somervouri som snyggt spelat fram Stephen Dixon till 1-0 i första matchminuten.

Spelmässigt var Timrå bra med i matchen. Magnus Pääjärvi-Svensson drog ett tungt lass och låg bakom de flesta farligheterna. Två snabba mål av Magnus Kahnberg, ett strax före och ett strax efter första periodpausen räckte inte för att Timrå skulle vika ner sig.

Men mitt under en tung press av bortalaget slet sig Somervouri loss från egen zon och fick med sig Stephen Dixon. Somervouri avslutade själv och överlistade säkert förre Brynäs-målvakten Anders Lindbäck som sedan byttes ut efter två perioder.

Efter 4-1-målet var matchen över, Timrå tappade då i stort sett all energi.