Starten viktig för Hammers

Omstart i hockeyettan. Eller nystart av F ortsättningsettan, om ni så vill. Då börjar allvaret för Halmstad Hammers när varje poäng kan vara skillnaden mellan play off uppåt eller kval nedåt.

ANNONS
|

– Det blir som en play off-match varje gång, säger tränaren Niklas Söderström.

Två poäng har Hammers med sig efter höstsäsongen – det innebär sex upp till Kungälv, fyra till Mörrum, två till Pantern, en ner till Gislaved och två ner till jumbon Västervik. Där seger mot Mörrum på söndag i Jössarinken skulle innebära direkt kontakt med lagen ovanför.

– Men Mörrum är i mina ögon seriens bästa hemmalag, ett tekniskt och skridskoskickligt gäng så det gäller för oss att spela smart och sätta press på dom i deras försvarszon. För jag tycker inte att vi är ett dugg sämre än något av de andra lagen så med en bra start så... säger Niklas.

ANNONS

Med backarna Andreas Johansson och Magnus Nyberg borta resten av säsongen var naturligtvis återkomsten av Jonstorps Jacob Karlsson ett välkommet tillskott.

– En riktigt bra back med spetskompetens, inflikar Hammers-tränaren.

Lägg därtill att John Hoffrén är tillbaka efter sin tumskada och Robert Andersson även han är spelklar och det börjar ljusna på backsidan.

– Men vi jagar ändå fler backförstärkningar. Inte bara Mikael Holmlund i Teg utan spelare i Rögle och Troja/Ljungby.

Då ser det bättre ut på forwardssidan, även om Marcus Bengtsson är borta säsongen ut och Erik Haugland har fått träningsförbud månaden ut för att få bukt med sin infektion.

– Även där tittar vi hela tiden på förstärkningar. Men dels har vi inte de pengarna som andra klubbar tydligen har, dels är det inte lika akut på forwardssidan, även om jag hade önskat att vi haft en bredare trupp för att vara mindre skadekänsligt.

I morgon är det nedsläpp och även om en play off-plats uppåt hägrar så måste den första målsättningen vara att undvika negativt kval.

– Vi måste höja vår lägstanivå – då grejar vi det här.

ANNONS