Tårfyllt farväl för första mästarna

ANNONS
|

Under fem dagar hade tjejerna spelat uppemot två matcher per dag och nu var de nästan framme vid sitt mål.

Finalen i klassen flickor 11 spelades i går mellan Stockholmslaget Bele Barkarby IF och Bollebygds IF. De båda lagen var förväntansfulla då de ville få utdelning för det hårda jobb som hade lagts ner under veckan.

Tidigare samma dag hade båda lagen spelat semifinaler där Bollebygd besegrat Boo FF och Bele Barkarby i sin tur besegrat Kvarnby IK. En tuff match väntades och publiken började fylla ena läktarsidan på Ullevi.

Efterlängtad match

Efter att nationalsången spelats gjorde sig lagen redo för spel och domaren blåste i gång den efterlängtade matchen. Barkarby sparkade igång matchen och båda lagen visade god defensiv när de inte lät motståndarna få igång något spel.

ANNONS

Matchens första riktiga läge kom efter sex minuter när Ellinor Sjöblom sprang sig fri mot målvakten men sköt skottet rätt på målvakten Karolina Edin i Bollebygd. Därefter började Barkarby få igång sitt spel och kom gång på gång i genom på högerkanten i form av Daniella Famili. En stund senare kom Famili igenom på sin kant igen och passade snett inåt bakåt till Lovisa Gruvnäs, men ännu en gång gjorde Karolina Edin en fin räddning.

Men tjejerna i Barkarby fick utdelning före halvlek.

Efter en hörna fick Daniella Famili bollen och slog till med ett inlägg. På bortre stolpen stod Madeleine Jolly som bröstade in bollen i mål, helt otagbart för målvakten.

Uppförsbacke för Bollebygd

Helt plötsligt skapade stockholmarna otroligt mycket och ännu en gång kommer Famili igenom, den här gången på vänsterkanten och får sånär iväg ett skott, innan en försvare kommer emellan. Halvtidsvila och Bollebygd hade en liten uppförsbacke att ta igen.

Bollebygd börjar andra halvlek bra när Kajsa Svanlind får iväg ett skott på nära håll som alla trodde skulle gå in. Men en prakträddning utav Linnéa Lindh gjorde att Bollebygd fortfarande hade en nolla på sin resultatskärm.

I stället spelade Famili återigen bollen till en medspelare och den här gången slog Ellinor Sjöblom till med en volleyträff och Barkarby hade dubblat sin ledning, 2-0. Efter det målet var den en kamp mellan de båda lagen där Bollebygd tappert försökte komma tillbaka men när matchens bästa spelare Daniella Famili skruvade in 3-0 vid närmsta stolpen var det slut.

ANNONS

Gränslös glädje

Alla väntade på slutsignalen och när domaren satte visslan till mun kände Stockholmstjejernas glädje inga gränser. De sjöng och dansade i en ring samtidigt som ledaren Marie Andersson sa såhär:

- Det här är fantastiskt. Jag kommer aldrig få vara med om något liknande. Vilka tjejer alltså!

Lagen gjorde sig i ordning för medaljceremonin och fick äntligen lyfta den åtråvärda bucklan.

- Det känns jättebra och det har varit jättekul hittills, sa guldhjälten Daniella Famili efter att ha fått ta emot pris för sin insats i matchen.

Med tårfyllda ögon, av både glädje och sorg, sätter sig båda lagen i guldbussen för att fira sin insats i turneringen tillsammans.

ANNONS