Salo tvingas vila

ANNONS
|

Succémålvakten hade verkligen ingen bra dag i torsdags. Inte nog med den "kollektiva kollapsen", som gjorde att laget släppte in fem mål på en period. Han sträckte sig dessutom vid en räddning, redan i första perioden.

Sträckningen var så allvarlig att han inte var med vid gårdagens träning och på eftermiddagen undersöktes han av läkare, bland annat i magnetröntgen. Resultatet visade en bristning i låret och det är ovisst hur länge Tommy Salo behöver vila.

- Först om tre till fyra dagar vet vi lite mer om hur länge Tommy måste vila. Rehabtiden beror på hur han svarar på behandlingen. Det blir minst en vecka, men det kan även bli två säger Tommy Tingets, Frölunda Indians fysioterapeut, till Frölundas hemsida.

ANNONS

Mikael Sandberg går in mellan stolparna i dagens returmöte i Scandinavium och J 20-lagets Joel Gistedt får vakta båsdörren.

För övrigt lär det vara ett revanschsuget lag som visar upp sig för hemmapubliken. På gårdagens träning var det inga tunga huvuden, utan den var både lekfull och fartfylld.

Men många av spelarna uttryckte ilska över den egna insatsen. Plüss ordval om "kollektiv kollaps" sammanfattar stämningen bra och han utvecklar tanken:

- Visst kan vi förlora, men inte på det sättet. Vi pratade i första periodpausen att vi var tvungna att öka farten och så går vi ut och släpper fem mål, säger han och suckar argt.

Han ser fram emot matchen i Scandinavium.

- Då kan vi revanschera oss, säger han

Andretränare Janne Karlsson vill inte hänga laget efter en förlust.

- Efter ett uppehåll är det svårt att veta vilka olika nivåer killarna ligger på, säger han och vill framför allt inte förringa motståndarlagets insats.

- Även om vi hade spelat bra hade det varit fruktansvärt tungt att ta med sig poäng från Södertälje. Ger vi hundra procent tar vi poäng av alla lag, men gör vi inte det förlorar vi varenda match, säger han.

FAKTA

Elitserien, omgång 21

Frölunda-Södertälje

Scandinavium

Övriga matcher:

Timrå-Luleå

E.ON Arena

Mora-Färjestad

FM Mattsson Arena

Brynäs-Modo

Gavlerinken

Djurgården-Leksand

Hovet, Johanneshov

Linköping-HV 71

Cloetta Center

ANNONS