Åsa Romson anlitar retorikexpert

Efter kritikstormen och avgångskraven, nu anlitar Åsa Romson retorikexpert för att bli bättre på att kommunicera.

ANNONS
|

Åsa Romson kämpar för sitt politiska liv. I tisdagens DN Debatt listade Miljöpartietsspråkrör alla framgångar på miljöområdet som hon menar att MP har uppnått i regeringen. Åtta av tio punkter i valmanifestet ska enligt Romson vara uppnådda när det gäller miljöpolitiken.

Hon medger också att allt inte har blivit riktigt bra när det gäller MP:s krishantering och hennes egna uttalanden:

"Jag har som person fel och brister som alla andra, och jag har med rätta fått kritik i lägen då jag inte varit tillräckligt retoriskt vass", skriver hon i debattartikeln.

LÄS MER: Åsa Romsons missar och grodor

På sin Facebook-sida beskriver hon hur hon tänker råda bot på denna brist.

ANNONS

"Utvecklande samtal med retorikexpert Yvonne Lebenberg idag. Jag fick många bra tips kring tydligare kommunikation."

Yvonne Lebenberg ärlicensierad talpedagog och logonom. På hennes hemsida utlovas vägar till att nå sin "maximala förmåga till kommunikation". Yvonne Lebenberg bekräftar att Åsa Romson har besökt henne och beskriver i allmänna ordalag hur ett första möte brukar gåtill.
- Jag gör en röstanalys. Jagspelar in en video som vi går igenom tillsammans. Jag arbetar med medveten kommunikation i olika situationer. Med rösten, talet, språket och kroppen, vad du tänker, vad du känner, vad du vill i talsituationen och i möten med människor. Jag jobbar medhelheten. Det är ett skört, nära och intimt arbete.
Hon vill inte gå in mer på vad som hände under just Åsa Romsons besök.
- Det är konfidentiellt mellan mig och min klient. Jag har inte berättat att de gått till mig. Det är de själva som har lagt ut det.

Fredagen den 13 maj börjar MP:s kongress. Då kommer det att avgöras om Åsa Romson får förnyat förtroende som ett av språkrören för partiet. Kritiken mot henne, och delvis Gustav Fridolin, har varit massiv de senaste veckorna. Flera framträdande miljöpartister har krävt deras avgång. Även vad partiet har uppnått när det gäller miljöpolitik har ifrågasatts.

ANNONS