Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
öistopp

Nye Öis-toppen om sammanslagning: Finns möjligheter

Joacim Nordh föreslås bli ny ordförande i Örgryte Fotboll. – Jag tycker om att leda, ta ansvar och spelade i mina unga år lite elitfotboll i Öster med Uefacup och cupmatcher, säger han.

Under tisdagen kunde GP avslöja att Qvidings tidigare ordförande Joacim Nordh är Öis valberednings huvudspår som ordförande för den nybildade fotbollsföreningen.

I en första intervju efter beskedet berättar Nordh nu om varför han tackade ja till frågan från valberedningen, under ledning av Lars Ranäng.

– För det första älskar jag fotboll. Utan att gradera mina svar har jag saknat föreningslivet sedan jag slutade i Qviding, säger han

2011 föreslog Joacim Nordh ett samgående mellan just Örgryte IS och Qviding, strax därefter lämnade han uppdraget i Qviding.

– Inte på grund av att det inte blev någon sammanslagning – jag visste att det var höger eller vänster i den frågan och jag visste att det kunde bli ett nej, så det var ingen dramatik i det.

– Öis har attraherat mig ur många aspekter. Sedan tycker jag att det är roligt att leda en förening. Jag fick blodad tand och har saknat delar av det rollen som ordförande innebär. Det är viktigt att man inte sitter för länge i sina olika roller och positioner. Då kan lätt passivitet smyga sig in.

Öis fotbollsverksamhet läggs från och med årsmötet 14 mars i en egen förening – om valberedningens förslag röstas igenom ledd av 53-årige Nordh.

– Öis har varit på mig ett antal gånger, då har jag sagt nej direkt. Nu när Lars (Ranäng) ringde kändes det hur naturligt som helst, efter några dagars fundering. Ibland exponeras man kanske lite mer än man vill, men jag är inte naiv utan ser ödmjukt på uppdraget.

Vad kan du tillföra om du blir vald?

– Jag tycker att jag har en bra syn på människan, jag utgår från att alla vill det bästa. De organisationer jag har fått förmånen att leda har fått utveckling. Vi gjorde en massa bra grejor i Qviding, som vi lyfte från källarklubb till superettan.

Relation till Öis?

– Jag har varit på ett antal matcher, mötte Öis när jag spelade i Öster i början av 80-talet. Jag känner lite folk i Öis, men har inte jobbat med dem.

Hur ser du i dag på en sammanslagning mellan Öis och Qviding?

– Det är ingen fråga jag kommer lyfta nu. Jag tror fortfarande att det finns möjligheter i den frågan, men det är inget vi kommer fokusera på, det handlar om att utveckla den verksamhet, med barn- och ungdomssektion, Öis har i dag.

Vad kommer du fokusera på?

– Hänga kvar i superettan. Det är viktigt att en klubb som Öis ligger där, att klubben har en organisation som fungerar. Alla sunda föreningar måste vila på en bra barn- och ungdomsverksamhet. Där vill jag se hur Öis jobbar och om det går att förbättra lite.

Något annat?

– Nej, nu får vi se vad årsmötet säger, om man blir vald.

Mest läst