Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Nyckelpersoner flyr Göteborg

Det behövs en ny välkomnande attityd för att locka nyckelpersoner till Göteborg. Västsverige ska bli en magnet i världen, inte en bakgård i Europa som hålls tillbaka av en gammaldags kultur, skriver Rickard Nordin, Kristina Jonäng och Andrea Jovell Swensson (C).

Nyutbildade studenter flyttar i minskad omfattning till Göteborgsregionen och redan etablerade nyckelpersoner har börjat flytta härifrån. Inte sällan går flytten till Stockholm, som framför allt suger upp tekniker och samhällsvetare. Det visar en rapport som Västra Götalandsregionen nyligen presenterat.

Om Göteborg blir mindre attraktivt riskerar vi att hela Västsverige halkar efter Stockholm och Skåne. Det finns exempel på att exploatörer och företagare med idéer för att utveckla Göteborg får vänta i åratal att få en kontaktperson i kommunen. Det hämmar utvecklingen och leder till att idérika aktörer vänder sig till andra delar av Sverige.

Västsverige är en av de regioner i Europa med högst potential för att bli en magnet i världen. Här finns företag som skriker efter kompetens. Våra företag har rätt att förvänta sig ett politiskt ledarskap som lockar och välkomnar, inte ägnar sig åt intern representation på skattebetalarnas bekostnad likt den som nyligen offentliggjorts genom granskningen av West Sweden.

För att fånga upp och tydliggöra människors engagemang i Göteborg bildar Centerpartiet nu en ny avdelning i stan. I arbetet med att forma ett modernare Göteborg är alla välkomna. Centerpartiet har inte varit representerat i kommunstyrelsen på många år. Vår frånvaro från göteborgspolitiken de senaste åren gör att vi kan gå in i kommunpolitiken med friska ögon. Göteborg ska ta höjd för att bli en attraktiv stad med spännande och trivsamma boendemiljöer. Kort och gott – staden dit människor från hela världen vill flytta.

Rickard Nordin (C)

riksdagsledamot

Kristina Jonäng (C)

regionstyrelsen

Andrea Jovell Swensson (C)

ordförande för en nybildad lokal- avdelning för Centerpartiet i Göteborg

Mest läst