Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

46Noje-diggiloo_4.jpg

Nya namn på Diggiloo-turnén

Lasse Holm får inte en ersättare som lekledare för Diggiloo-turnén.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Han får elva. Däribland några nya namn som David Lindgren och Andreas Weise.

-Ingen och alla ska ta över efter Lasse, säger Diggiloo-veteranen Jessica Andersson.

Nu är det klart vilka artister som uppträder på nästa sommars Diggiloo-turné. Den starka damtrion Jessica Andersson, Lotta Engberg och Charlotte Perrelli får sällskap på scenen av Andreas Weise, Per Andersson, David Lindgren och E-Type. Dessutom medverkar Linda Pritchard, Magnus Johansson och Mojje Johansson. Och Claes "Clabbe" af Geijerstam ska bli Diggiloos egen Swedish House Mafia med discounderhållning i samband med föreställningen.

Generationsväxling

Det mycket populära och brokiga resande turnésällskapet går igenom en generationsväxling när ledaren och initiativtagaren Lasse Holm träder tillbaka.

Och först var det tänkt att han skulle få en ersättare. Och Lasse Kronér var påtänkt för jobbet.

"Lasse Kronér kunde inte nappa, eftersom hans SVT-serier tar mycket tid. Då valde jag att tänka om", säger Lasse Holm i ett pressmeddelande.

I stället kommer Lasse Holm att "trixa och fixa i kulisserna".

Ingen ledare

Jessica Andersson är något av Diggiloo-veteran, med för nionde gången. Men hon ser sig inte som någon arvtagare.

-Ingen och alla ska ta över efter Lasse. Det är det Diggiloo handlar om. Man gör sin grej och så träder man tillbaka, säger hon.

Andreas Weise är ny i Diggiloo-gänget. Idol-favoriten beskriver sig själv som en "joker i leken".

-Jag är ny, ung och har en musikstil som är unik, säger han. Jag ska försöka visa för livepubliken att det som kännetecknar mig är kombinationen av humor och musik.

"Semesterturné"

E-Type har tidigare varit gästartist, men är nu fullfjädrad turnémedlem för första gången. Han kallar det för en "semesterturné", med ansvaret för att dra publik fördelat på många.

-Det är inte mitt fel om det inte kommer folk, men heller inte min förtjänst om det gör det.

Hans explosiva eurodisco från 90-talet kan ses som en främmande fågel i Diggiloovärlden. Men han kommer inte att anpassa sig.

-jag gör min grej och spelar mina låtar på mitt sätt. Sen kan det variera lite. Men jag kommer inte att göra något annorlunda än vad jag har gjort i 20 år.

Diggilooturnén får premiär i Ronneby 1 juni.

1/6 Ronneby, 28/6 Lidköping, 29/6 Halmstad, 30/6 Landskrona, 5/7 Eskilstuna, 6/7 Eksjö, 11/7 Eckerö, Åland, 13/7 Forshaga, 17/7 Älvsbyn, 19/7 Rättvik, 20/7 Oviken, 24/7 Visby, 27/7 Lysekil, 1/8 Skurup, 2-3/8 Båstad, 9/8 Vadstena, 10/8 Tibro, 11/8 Alingsås, 17/8 Stockholm.

Mest läst