Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nya förseningar i flygtrafiken

Även under onsdagen försenades flygtrafiken till och från Grekland. Men svenskarna fortsätter att åka ner och några resebolag hade till och med fler bokningar till grekiska turistöar än förra året.

Det handlade om förseningar på en eller två timmar eftersom generalstrejken gjorde att luftrummet bitvis var stängt. Men inga flyg har ställts in och varken Ving, Fritidsresor eller Apollo har sett någon ökning i antalet avbokningar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har haft en del samtal från folk som ska resa ner och är oroliga eller har frågor men inte så många, säger Therese Wahlund på Fritidsresor.

På resebolaget Apollo har man dessutom sett en ökning på 20 procent fler bokade resor till Grekland i sommar jämfört med samma period i fjol.

– Vi har faktiskt fler svenskar som åker ner nu än förra året trots krisen. Det är ingen fara att man ska bli strandsatt och strejken märks knappt på de grekiska öarna, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Sammantaget har de tre bolagen runt 15 000 svenskar i landet.

Trots det spända läget avråder UD inte från att resa till Grekland.

– Vi följer utvecklingen och ambassaden i Aten har gått ut med uppmaningar till svenskar som reser i landet att undvika större folksamlingar och demonstrationer, säger André Mkandawire på UD:s presstjänst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.