Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Ny tv-serie med Krunegård och Jinder

Onsdag 20 maj har serien Krunegård och Jinder på turné premiär på SVT Play. Hur det ska gå när de två ovännerna reser land och rike runt med varandra får framtiden och programmet utvisa.

Efter sina porträtt av dj-duon Rebecca & Fiona och tatuerarna Danne & Bleckan är Agnes-Lo Åkerlind tillbaka med en ny serie. Genom sju avsnitt har hon och producentkollegan Henrik Burman följt de udda musikkollegorna Markus Krunegård och Little Jinder på turné.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Till skillnad från de andra serierna handlar inte "Krunegård och Jinder på turné" om ett nära kompispar. Faktum är att idén till programmet föddes ur en konflikt.

– När jag pratade med Josefin (Little Jinder) om att hon skulle ut på turné med honom och hon uttryckte, milt sagt, skepsis kring det hela så kände vi att det skulle bli kul att filma, säger Agnes-Lo Åkerlind.

"Jävla tönt"

Det visade sig att de kyliga känslorna var besvarade. I seriens första avsnitt berättar han om hur hon en gång hade använt honom som exempel på ointressant musik i en intervju.

– Det var inget jätteallvarligt, men jag är lättstött så jag tänkte "vad är det här för jävla tönt", säger han i programmet.

Han släppte sitt första soloalbum Markusevangeliet 2008, efter att tidigare ha spelat i banden Laakso och Hets. Sedan dess har han släppt ytterligare fyra studioalbum.

Med facit i hand fick Little Jinder sitt stora genombrott under förra året. Hennes självbetitlade skiva släpptes i november och vid årets Grammisgala kammade hon hem priset för Årets pop.

Hoppades på magi

I ett regnigt novembersverige gav sig det udda paret ut på turné där han var stjärnan och hon var förbandet. Dessutom gör de en avstickare till Gran Canaria och till Tornedalen, där han har sina rötter.

– Jag ville göra en serie om hur människor närmar sig varandra. Mycket annat är så polariserat och trist och jag kände att det fanns en chans att det här skulle kunna bli ganska magiskt, säger Agnes-Lo Åkerlind.

Serien har premiär på SVT Play och Edit onsdag 20 maj.

Mest läst