Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Ny stor takterrass på Scandic Rubinen

  Hotellkedjan Scandic uppgraderar sina Göteborgshotell och öppnar stor takterrass på hotell Rubinen.

  Konkurrensen om hotellgästerna har ökat i Göteborg och hotellkedjan Scandic genomför just nu en stor ansiktslyftning av sina lokala hotell för att locka nya gäster.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Hotell Rubinen på Avenyn är inne i sluttampen på en stor renovering på hela hotellet och med en helt ny vinge som påbyggnad på totalt 5 600 kvadratmeter, med 109 nya dubbelrum, ny lobby, nya restauranger och en ny konferensavdelning.

  Men det man framför allt tror kan locka många göteborgare är att man byggt ut en stor takterrass med utsikt över delar av Avenyn och takåsarna över Lorensberg.

  - Det kommer att få plats upp till 180 personer här ute på terrassen, som vi kommer att öppna i slutet på veckan. Vi kommer att öppna den sektion för sektion, för att öppna hela terrassen under högsommaren, då det också ska finnas plats för två barer, säger Linda Abrahamsson, hotelldirektör på Scandic Rubinen, när hon visar runt bland soffgrupper, krukväxter och korgar med filtar.

  - Våra bartenders kommer också att ha takodling med egna kryddväxter här, men de håller på och växer till sig i drivhus just nu, säger hon.

  Att hotell Rubinen lade extra krut på att bygga ut takterrassen hänger ihop med publiktrycket.

  - Vi hade en liten uteplats här tidigare, och folk har alltid kommit in och frågat om de kan få komma ut på takplatsen. När vi nu bygger ut den finns det utrymme både inomhus och ute, så nu kan vi ha öppet året runt, säger Linda Abrahamsson.

  Den officiella nyinvigningen kommer att vara 23 maj, men hotell Rubinen kommer att tjuvstarta med att öppna de olika nya delarna i takt med att de blir klara.

  - Nya restaurangen och uteserveringen ska vara klara till Valborg har jag blivit lovad, säger hon.

  Även Scandic Europa genomgår en omfattande renovering, som ska vara helt klar i oktober.

  Hotellet tar över polisens gamla lokaler, Europagränden byggs igen och hotellentrén och lobbyn kommer att flytta ut i riktning mot Centralstationen.

  - Vid receptionsområdet kommer vi även att ha en bar, och en matbar, som man kan komma in för smårätter. Samtidigt håller vi på och bygger ut restaurangen med 430 sittplatser i olika sittningar. Det är tänkt att bli som ett gränslöst vardagsrum där allmänheten ska kunna glida in för frukost, för att sedan gå över till lunch. Det är tänkt att det ska vara levande hela dagen, säger Kristian Andreasson, regionchef för Scandic.

  Hotellinvesteringarna kommer att gå på minst 250 miljoner kronor.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.