Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 2

Ny snusdosa ska stoppa snusare

Under ett halvårs tid har ett kompisgäng suttit på kvällarna och designat en låst snusdosa. Nu satsar de på gräsrotsfinansiering via nätet för produkten.

Utflyttade göteborgaren Max Hultberg och hans kollega Rasmus Andersson fick idén till en låst snusdosa en kväll när de hade jobbat över på den reklambyrå i Stockholm där de är anställda.

– Vi är snusare och såg att vi gjorde slut på en dosa på en kväll. Vi pratade om att det är lätt att snusa utan att man tänker på det och landade i den här idén, säger han.

Deras tilltänkta snusdosa ska kunna portionera ut snus över tid och användaren ska själv kunna ställa in hur ofta de får en prilla genom att ange intervallen i en mobilapp.

Reklamduon knöt till sig en industridesigner, en apputvecklare och slutligen en sociala medier-expert. Arbetet med snusdosan har skett på kvällar och helger eftersom samtliga i gänget har heltidsjobb.

– Vi har jobbat med det här i ett halvår nu, så det har blivit åtskilliga timmar med projektet, säger Max Hultberg.

Nu har de prototypen klar och hoppas kunna skaffa kapital till snusprojektet genom gräsrotsfinansiering (crowdfunding).

– Vi tyckte att det var en rolig idé när vi kom på det, att allting runt omkring oss ska vara smart. Men vi tror faktiskt att det kan finnas ett visst behov också, säger Max Hultberg.

Gruppen har även funderingar på att utveckla den tillhörande appen för snusdosan så att du ska kunna ge andra fullmakt att dela ut snus till dig – eller tävla med dina vänner om att dra ner på snusandet.

Även om gräsrotsfinansiering på nätet inte räcker hela vägen för att överföra idén till färdig produkt, menar Max Hultberg att mycket är uppnått redan genom att ha undersökt intresset.

– Märker vi av ett jätteintresse, finns det alternativa vägar att gå även om crowdfundingen inte funkar.

Bild - 4
Bild - 1
Bild - 2
Mest läst