Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Ny modebloggare på gp.se

  Frida Zetterström, som från den 30:e januari är ny modebloggare på gp.se, går i hetluften direkt. Stockholm Fashion Week blir första uppgiften.

  Vem är du?

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Jag är en 36 år gammal frilansjournalist och stylist som bor i den väldoftande staden Kungälv. Väldoftande för att här luktar det alltid underbart från kexfabriken. Jag har i många år skrivit om mode och trender i olika tidskrifter och magasin. Dessutom är jag programledare i radio, i P4 Göteborg.

  Vad kommer du att skriva om?

  - Det vet jag inte riktigt än, men jag har tänkt mig att jag ska försöka bevaka mode utifrån mina egna iakttagelser. Och då kan det handla om allt från vardagsmode och trender till att jag skriver från modemässor.

  Vad tror du om vårens mode?

  - Jag tror ingenting, för jag vet. Och jag har vetat hur modet kommer att se ut i vår rätt länge nu. Vad man kan säga om vårens mode är att det är förvånansvärt färgglatt, i lite blanka och tunna tyger. Sedan blir det mycket denim, alltså kläder i jeanstyg och som alltid på våren också mycket ljusa färger, vitt och ljusgrått. Jag tycker att årets vårmode ser fantastiskt ut, inspirerande och glatt. Alla kommer att hitta något som blir en favorit.

  Hur klär du dig själv?

  - Jag är mycket för lager på lager och tycker bäst om höst- och vårmode, för då kan man använda plagg som koftor och sjalar, det gillar jag. Vintern är inte så kul tycker jag, eftersom det då mest handlar om att klä sig för att inte frysa. Min utgångspunkt är att med höga klackar och ett par snygga jeans kommer man långt.

  Och hur ska männen då klä sig i vår?

  - För honom ska det vara lite sportigt, tänk typ engelskt roddarteam, då är man rätt. Men herrmodet är också lite business och 60-tals inspirerat, då är det lite mer uppklätt med exempelvis en snygg kavaj.

  Vad hoppas du på med ditt bloggskrivande?

  - Min ambition är att vara personlig och tycka till om olika saker. Det kan man inte ju inte riktigt göra som journalist i vanliga fall. Så det ska bli roligt. Och så hoppas jag på mycket läsarkontakt, att många hör av sig och kommenterar på bloggen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.