Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

992434.jpg

Ny gruppvåldtäkt i Indien

Sju män är misstänkta för en gruppvåldtäkt på en kvinna på en buss i norra Indien, uppger polis.
-Sex män har arresterats efter anklagelser om våldtäkt på en 29-årig kvinna. . . efter att med våld ha tagit henne till en okänd plats under natten den 11 januari, säger Raj Jeet Singh, polischef i Amritsar.

Polis söker efter en sjunde misstänkt.

Offret ska ha gått på bussen för att resa till sina svärföräldrar i Punjab när hon rövades bort. Konduktören tog henne på motorcykel till ett hus nära staden Amritsar där han, bussens chaufför och fem andra män enligt polis turades om att våldta henne.

-Efter att ha kidnappats våldtogs damen brutalt natten igenom av de sju misstänkta, säger Raj Jeet Singh till AFP.

I går morse släppte de av henne nära den by där svärföräldrarna bor. Omfattningen av kvinnans skador ska ännu inte vara kända. Polisen har gripit sex av de sju män som misstänks för dådet och söker efter den sjunde.

Partap Singh Bajwa, lokalpolitiker för Indiens styrande Kongressparti, lägger skulden för det inträffade på polisen som han anser inte kontrollerar bussar tillräckligt noga.

-Allt hände på grund av polisens slapphet. De bryr sig aldrig om att kontrollera bussar på motorvägarna på nätterna, säger han.

Samtidigt kommer uppgifter om en barnvåldtäkt i Shirdi i västra Indien, där en man i helgen greps som misstänkt för att ha fört bort, våldtagit och mördat en nioårig flicka. Hennes kvarlevor hittades vid en järnvägsstation i staden. Den gripne har tidigare avtjänat ett fängelsestraff för våldtäkt och mord på en annan flicka, men släpptes i maj i fjol för gott uppförande.

Fallen kommer bara veckor efter den dödliga gruppvåldtäkten på en 23-årig student i New Delhi, ett fall som orsakat en våg av protester mot förövare, politiker och rättssystem. Rättegången mot de fem misstänkta gärningsmännen i det fallet pågår.

Mest läst