Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ny delägare vill locka göteborgarna till Avenyn.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ny delägare storsatsar på Avenykrogar

Storsatsande ESS Hotell köper in sig i klassiska Lipp och två andra krogar på Göteborgs paradgata. "Vi vill ha göteborgarna tillbaka till Avenyn", säger vd:n Jonas Stenberg

ESS var redan innan satsningen på Avenyn en storaktör inom hotell- och restaurangnäringen i Göteborg. Företaget driver Hotel Pigalle i Brunnsparken, Barken Viking, krogarna Barabicu, Tranquilo och Peacock samt sommarklubben Port Du Soleil.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nu har ESS Hotell och dess vd Jonas Stenberg köpt 50 procent av Brasserie Lipp, The Rose & Crown och nattklubben Glow på Avenyn. Köpet omfattar också själva fastigheten på Kungsportsavenyn 6-8 där de tre krogarna är belägna.

Stenberg utlovar en "riktigt spännande" satsning på Avenyn.

- Avenyn är traditionellt en turistgata, en god affärsidé i sig. Men vi vill nu skapa något som även lockar göteborgarna åter till Avenyn. Lipp är ett starkt varumärke som funnit på Avenyn i 28 år. Men brasseriet som utgångspunkt vill ska skapa något nytt och spännande och ta ett helhetsgrepp säger han.

Han sticker inte under stol med att Avenyn behöver ett lyft för att kunna konkurrera med den expansion som nu görs på Tredje Långgatan och i övriga Linnéområdet.

- Hatten av för Avenyfamiljens satsning på Tredje Långgatan, man gör det bra. Vår långsiktiga satsning på Lipp, Rose & Crown och Glow är ett sätt att stärka Avenyn gentemot Linnéområdet, säger Jonas Stenberg.

De 50 procenten i Lipp med mera har ESS köpt av Koncept Restaurang AB och dess huvudägare Ulla Bäckström.

Jonas Stenberg vill inte uppge hur mycket pengar handlar det om.

- Det är mycket pengar. Men verksamheterna har kanske Göteborgs bästa läge, konstaterar han.

Koncept och Ulla Bäckström står kvar som delägare till de tre krogarna.

- Vi ser verkligen fram emot att ta ett helhetsgrepp på verksamheten tillsammans med ESS Hotell. Vi har en bra grund att stå på med välkända varumärken och många lojala gäster. Nu har vi möjligheten att utveckla krogarna ytterligare, säger hon.

ESS Hotell är verksamt även utanför Göteborg och driver Ystad Saltsjöbad och Falkenbergs Strandbad

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.