Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

werwer
Patrick Galbraith i danska landslagströjan.

Ny dansk ersätter Andersen

Frölunda har presenterat Frederik Andersens ersättare. Det blir Patrick Galbraith, Andersens backup i danska landslaget.

Frederik Andersen försvinner till Anaheim Ducks och NHL – om han lyckas ta plats i truppen. Besked i oktober.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men Frölunda ligger inte handlingsförlamat och väntar in Andersen. Ersättaren är redan klar. Han heter Patrick Galbraith och är också dansk landslagskeeper.

– Frölunda var ett lätt val. Jag har hållit på Frölunda sedan Henke Lundqvist vann SM-guldet med Frölunda 2005. Alla danska spelarna i Frölunda har också bidragit till att jag tidigt fastnade för Frölunda, säger målvakten i ett pressmeddelande.

– Jag har haft flera bra snack med målvaktstränaren (Jonas Forsberg) och det kändes direkt att det här blir väldigt bra. Jag känner fortfarande att jag har saker att förbättra och utveckla i mitt spel. Det känns som om Frölunda är helt rätt ställe för mig.

Frölundatränaren Kenta Johansson:

– Eftersom det så länge rått så stor osäkerhet kring Frederik Andersen så känns det väldigt bra att vi redan nu kunnat knyta Patrick till oss. Med Patrick får vi en utvecklingsbar målvakt, men med rutin både från internationella matcher och från svensk hockey.

26-åringen var förstavalet framför Andersen i VM 2010 och stoppade bland annat 30 skott i danskarnas 2–1-seger över USA. Galbraith landade på fina 93,5 i räddningsprocent den turneringen.

VM 2011 och 2012 fick han däremot se sig petad av just Frederik Andersen.

Patrick Galbraith kommer senast från spel i finska SM-liiga och Espoo Blues. Bekant med svensk hockey sedan tidigare, spel i allsvenskan med Björklöven och Leksand.

Sedan tidigare har Frölunda två målvakter under kontrakt. Linus Fernström, som förmodligen blir utlånad nu, och slovaken Július Hudáček.

Mest läst