Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Ny damboll sågas: Vi har kommit längre än så

Bollen som ska "förnya" damfotbollen är rosa och glänsande. Den sågas rejält av landslagslegendaren Therese Sjögran. – Vi har kommit längre än så, säger hon till Expressen.

Det är en irländsk aktör som ligger bakom "Ladyball", den rosa bollen som är mjukare än en traditionell fotboll

"Designen har tagits fram för att matcha varenda kvinnas klädstil. Så oavsett vad du bär på plan så kommer Ladyball att hjälpa dig att skina! Så kom igen, tjejer, spela som den dam du är med den nya Ladyball", skriver företaget som ligger bakom bollen.

– Jag tror att lagsporter kan framstå som lite läskiga för kvinnor, de brukar vara väldigt fysiska och kräva speciella färdigheter som kan vara avskräckande, men jag tror att Ladyball kan motverka det här den är designad med en kvinnas färdigheter i åtanke och gör det lättare för kvinnor att spela, så jag hoppas att den kommer att göra att fler kvinnor börjar spela, säger Brennan.

Initiativet sågas rejält av mesta landslagsspelaren, Therese Sjögran.

– Det här är första gången jag hör talas om det, men det låter ju så där. Ganska absurt. Ingenting som damfotbollen behöver direkt, vi har kommit längre än så så det är inte särskilt rätt i tiden, säger Sjögran till Expressen.

– Fotboll är fotboll och spelas på ett enda sätt oavsett om det är damer eller herrar, så jag förstår inte hur den här bollen ska passa damfotbollen. Det dyker upp sådana här grejer då och då, typ att vi ska ha mindre mål eller mindre plan. Men marknadsföringen du beskriver för den här bollen stämmer inte alls överens med hur damfotbollen är, säger FC Rosengårds sportchef.

Ladyball finns än så länge inte tillgänglig för försäljning.

Mest läst