Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Ny arena ersätter Kvarnbyvallen?

  MÖLNDAL: Kvarnbyvallen anses ha den bästa gräsplanen av alla Mölndals fotbollsarenor. Bostadsbyggande hotar idrottsplatsen. En ny huvudarena med läktare och omklädningsrum i Åbyområdet kan bli lösningen.
  - Planeringsutskottet har tagit fram ett förslag till samarbetsavtal mellan Mölndals stad och Interbygg Göteborg AB. Avtalet handlar om att utreda förutsättningarna för bostadsbebyggelse på Kvarnbyvallen, avslöjar vänsterpartisten Jan Kronberg.
  Om Kvarnbyvallen försvinner förlorar östra Mölndal ett av sina viktigaste ställen för ungdomsidrott och en huvudarena för fotboll, anser han.
  Jan Kronberg anser att en ny huvudarena för fotboll ska byggas i Åby som ersättning för Kvarnbyvallen.
  - Denna arena kan exempelvis användas av Fässbergs IF och Jitex.
  Men satsningar på planer och lokaler för idrott bör ske i närheten av skolor, menar Jan Kronberg.
  - På det sättet kan investeringarna komma till nytta både på dag- och kvällstid. En konstgräsplan inbjuder till spontan lek och idrott vid raster.
  I en interpellation till planeringsutskottets ordförande Patrik Karlsson, s, vill Kronberg veta om han anser det nödvändigt att bygga en huvudarena för fotboll som bland annat ska ersätta Kvarnbyvallen. Patrik Karlsson får dessutom frågan om han anser det nödvändigt att bygga ut kapaciteten för ungdomsfotboll genom att bygga en konstgräsplan vid Lackarebäcksskolan eller Rävekärrsskolan.
  Slutligen får Patrik Karlsson frågan om han anser det rimligt att byggherren på Kvarnbyvallen skall bekosta en konstgräsplan i östra Mölndal samt en huvudarena för fotboll i Åby. I sitt svar understryker Patrik Karlsson att frågan om bostadsbebyggelse på Kvarnbyvallen är i ett väldigt tidigt skede.
  - Ännu finns inga beslut fattade av kommunstyrelsen om ett planuppdrag. Men om det blir verklighet är det viktigt att vi som stad ser till att det i framtiden ges minst lika goda möjligheter till fotbollsträning som i dag och helst ännu bättre.
  Han anser det vara självklart att Kvarnbyvallen skall ersättas med en arena med konstgräs.
  - Diskussioner har förts mellan Fässbergs IF och Interbygg, men vad de innehåller vet jag inget om. Att lyssna på Fässbergs IF är viktigt eftersom det är deras hemmaplan det handlar om, men visst kan det finnas fördelar att lägga det i närheten av en skola, säger Patrik Karlsson.
  Om Interbygg AB skall beskosta en konstgräsplan i Åby fritidsområde är för tidigt att säga ännu, menar han.
  - Men det är skäligt att de ersätter den plan som försvinner i samband med en eventuell exploatering på Kvarnbyvallen.