Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
05Dagensrecept-0204_01.jpg

Nudlar som festmat

På våra breddgrader har äggnudlar fått stämpeln fattig studentmat eftersom de går att köpa för några kronor. Men i rätt sammanhang och med goda tillbehör är nudlarna rena festmaten.

Gör så här:

1. Skär champinjoner och auberginer i bitar. Strimla purjolöken. Blanda allt i en skål, riv över vitlöken och blanda i farinsocker, soja, vinäger och drygt hälften av oljan. Låt blandningen stå och dra i 10 minuter.

2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna när vattnet kokar. Dra kastrullen från värmen och låt nudlarna dra i 2 minuter. Slå upp nudlarna i durkslag och låt vattnet rinna av.

3. Hetta upp en stor stekpanna. Stek nudlarna i resterande olja en minut. Vänd ner grönsakerna och woka ett par minuter under omrörning. Avsluta med vatten och fond. Koka samman någon minut och smaka av med salt och peppar. Fördela i portionsskålar och toppa med thaibasilika.

För 4 personer

25 minuter

250 g torkade äggnudlar

200 g färska champinjoner

2 normalstora auberginer

2 dl strimlad purjolök

2 vitlöksklyftor

1 tsk brunt farinsocker

1 msk soja

1 tsk vitvinsvinäger

3 msk rapsolja

3 dl vatten

1 msk konc. grönsaksfond

salt och peppar

thaibasilika

Mest läst