Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Nu svarar Anna Hedenmo på kritiken

SVT:s Anna Hedenmo fick skarp kritik i sociala medier efter söndagens utfrågning av Stefan Löfven (S). Nu ger hon kritikerna svar på tal i en intervju med Resumé.

Efter söndagens partiledarutfrågning var det Anna Hedenmos insats som hamnade i fokus. Hon var tuff och envis i frågorna till Stefan Löfven, men det hon kritiserades mest för var att hon skrattade till när hon pressade Löfven på besked om regeringsfrågan.

Beskylldes för att vara oseriös

"Tycker Stefan Löfven är klen idag, men Anna Hedenmo bör inte fnissa åt honom. Låt tittarna bedöma själva - det räcker.", twittrade Jonas Ransgård (M) vice ordförande i Göteborgs kommunstyrelse.

"Nu skrattar Hedenmo igen efter att avbrutit Löfven igen. Oseriöst agerande.", twittrade Ehsan Fadakar, debattchef på tidningen Aftonbladet.

"Som att ständigt befinna sig i en torktumlare"

I en intervju med Resumé svarar Anna Hedenmo på kritiken.

- Att göra partiledarutfrågningar under valrörelsens slutskede är som att ständigt befinna sig i en torktumlare. Partiernas kärntrupper rycker ofelbart ut för att försvara sin partiledare efter en krävande utfrågning, och finns det då något som sticker ut - ett skratt, en fråga som upprepas, en mening som avbryts på ett irriterat sätt - så är det detta som får uppmärksamhet, och får tjäna som exempel på hur orättvist partiledaren har behandlats. Stefan Löfven var ordentligt pressad under några tillfällen under vår intervju, och det fick förstås Socialdemokrater och delar av Aftonbladet att rycka ut till hans försvar. En helt naturlig del av en valrörelse, säger Anna Hedenmo till Resumé.

Skrattade av uppgivenhet

Hon håller inte med kritikerna om att hon hånskrattade.

- Mitt skratt var uttryck för en slags uppgivenhet, Stefan Löfven vägrar bestämt att svara på vissa frågor, och när jag efter flera försök ger upp skrattar jag av pur utmattning. Stämningen var hela tiden god, jag får känslan att Stefan Löfven - i likhet med Göran Persson - är ganska road av den dragkamp som understundom uppstår mellan journalister och politiker, säger hon till Resumé.

Mest läst