Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Nu reagerar FP-politiker: "Västtrafik har misslyckats"

Nu reagerar även politiker inför omläggningen av bussturerna i Storgöteborg.

Helena Holmberg (FP) är ledamot regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen. Hennes uppfattning är att bristerna i den busstrafik som införs den 9 november beror på bristande kommunikation. Den 27 november ställer hon en interpellation på temat till Gert-Inge Andersson, ordförande i regionstyrelsen.

"Upprördheten har varit stor"

- Jag uppfattar att Västtrafik på många håll har misslyckats med att föra en dialog med berörda kommuner, förankra och stämma av. Upprördheten på många ställen har också varit stor, skriver hon och fortsätter.

"Får inte credit för förbättringar"

- Konsekvenserna när Västtrafik inte klarar de enkla och oftast kostnadseffektiva delarna av verksamheten, såsom kommunikation och information, blir att företaget inte heller får credit för de förbättringar och de satsningar som genomförs. Istället blir bara brukare och samarbetspartners frustrerade över brist på lyhördhet och följden blir en kollektivtrafik som inte på bästa sätt utformas efter lokala behov och resandemönster, skriver hon avslutar:

- Ingen gick väl in i den stora omstruktureringen av kollektivtrafiken med tron att dialogen mellan kollektivtrafikutföraren och kommunerna skulle bli sämre än innan.

Västtrafik beklagar

Andreas Almquist, utvecklingschef på Västtrafik, beklagar att samrådet med kommunerna inte fungerat.

- Det har helt klart funnits brister i dialogen, säger han. Men de förändringar vi genomför är helt i linje med målen i K2020 som alla kommuner ställt sig bakom.

- I en så omfattande reform som den vi nu genomför kan det bli enstaka felbedömningar men förändringarna kommer att ge oss fler och mer nöjda resenärer.

Bild - 1
Bild - 2
Mest läst