Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Nu är RIK bäst i väst: Värt att fira

Redbergslid är bäst i väst. Derbysegern tar dem förbi Sävehof i tabellen. – Det här är värt att fira, säger måljubilaren Linus Arnesson.

Redbergslid 30

Sävehof 23

Redan i första Sävehofanfallet syntes det hur viktig matchen var. Gästernas Olle Forsell Schefverts matchtröja försvann över huvudet på honom efter en duell med Jonathan Carlsbrogård.

Men Forsell Schefvert var het trots att han inte hade så mycket kläder på sig. Han gjorde matchens första mål efter en minuts spel.

Att hemmalaget var tuffa syntes också på de många gånger Sävehofs spelare grimaserande låg kvar på Lisebergshallens golv. Båda bröderna Forsell Schefvert och Niclas Fingren var nere för räkning under de första trettio minuterna.

– Vi pratade om att inte göra det så jäkla bekvämt för dem. Vi får på bra träffar på dem och smäller på rejält, säger Linus Arnesson.

Och också på bänkarna hördes engagemang i derbyt. Sävehofs tränare Magnus Johanssons röst sprack av upprymdhet efter ett offensivt genombrott.

Men det var hans kollegor i Redbergslid som hade mest att jubla över. Tobias Thulin räddade ofta och snyggt och i andra planänden var det många som var effektiva.

Tobias Johanssons hoppfintade sig förbi Sävehofs försvar och kvitterade 9–9. Och resten av halvleken var RIK:s. När Linus Arnesson satte 13–11 innan paus hade taktpinnen svängt till hemmalagets favör.

När Linus Arnesson snodde bollen från en bortaspelare med kvarten kvar och Rickard Lönn sedan tog i för allt vad han var värd och utökade hemmalagets ledning till sex mål, kändes vinsten i hamn.

Och RIK lät aldrig segerchansen segla iväg igen.

– Det här var jäkligt roligt. Det här är värt att fira. Vi har hittat hur vi ska göra och fått in vinnarkänsla i laget. Förr visste man inte vilken dag vi skulle ha. Men nu känns det som vi inte kan bli överkörda, säger Linus Arnesson.

Under derbyt firade dessutom två spelare sitt 1000:e mål i elitserien. Sävehofs Victor Fridén och RIK:s Linus Arnesson nådde milstolpen med några minuters mellanrum. Den gladaste jubilaren efter slutsignalen var onekligen Arnesson.

– Jag har varit i klubben länge. Då blir det såhär till slut, säger han om milstolpen.

I och med segern är nu Redbergslid bäst i väst. Dubbla derbysegrar och det faktum att klubben smet förbi rivalen i tabellen gör att det inte går att konstatera något annat.

Mest läst