Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
I Lund ska väktare kontrollera att det inte finns kalsonger under badbyxorna.

Nolltolerans mot kalsongbad

Ett badhus i Skåne inför nolltolerans mot kalsonger och anlitar väktare för regeln ska följas. - Vi har också samma bestämmelse men sällan problem, säger verksamhetschef säger Pierre Solberg, Valhallabadet.

Från och med måndag blir det nolltolerans mot kalsonger under badbyxorna i Högevallsbadet i Lund. Samtidigt anlitas väktare, främst kvällar och helger, uppger Sydsvenskan.

- De flesta har förstått att man följer reglerna men vi ser att det finns människor som inte vill följa reglerna, säger enhetschef Thomas Lindhard.

Badet har över 400 000 besökare och en till två incidenter varje månad där besökare avvisas. Det handlar oftast om att någon har kalsonger under badbyxorna eller att en gäst uppträder aggressivt mot personalen eller andra badande.

Högevallsbadet har tidigare haft avtal med vaktbolag som tillkallats vid behov. Nu kommer uniformerade väktare finnas på plats som gör rundor inne på äventyrsbadet och övriga bassänger till en kostnad av 3 000 kronor i månaden, skriver Sydsvenskan.

Valhallabadet i Göteborg har haft nolltolerans i flera år men inte behövt anlita hjälp utifrån för att regeln ska följas.

- Det sköter vår egen personal. Vi har också tydlig skyltning om vad som gäller, säger Pierre Solberg.

Enligt Pierre Solberg så är det oftast vid skolklassbesök som kalsongbärare upptäcks.

- Men det händer bara vid enstaka tillfällen, hävdar han.

I första hand väntar en tillsägning. Om en person vägrar ta av sig kalsongerna uppmanas han eller hon att lämna badhuset.

Förra året hade Valhallabadet 475 000 besökare.

Mest läst