Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nio bilbränder i helgen – Daniel en av de drabbade

I åtta månader har Daniel Rahm,18 år, väntat på sin specialanpassade bil. I helgen gick hans dröm om frihet upp i rök.

I helgen sattes nio bilar i brand i Västra Frölunda, varav en tillhörde funktionshindrade Daniel Rahm.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För många andra kan det gå snabbt att få en ny bil via försäkringen men för Daniel Rahm i Önnered kommer det dröja många månader.

Han var en frisk kille som älskade hockey fram tills han var nio år. Då drabbades han av Spielmeyer-vogts sjukdom, en fortskridande sjukdom som påverkar syn, motorik, tal, språk och förmågan att förstå information.

- En dag såg han plötsligt inte, vi tog honom till sjukhuset där ett dna-prov visade vilken sjukdom som låg bakom, säger Daniels pappa Morgan Rahm.

Vid sidan av att vara rullstolsburen är Daniel i dag helt blind och har svårt att prata. Men han går fortfarande på hockey så ofta han kan tillsammans med sina assistenter, som kör bilen, för att höra ljudet och känna atmosfären. Bilen har varit det stora lyftet för både Daniel och hans anhöriga.

- Hans frihet är nu borta och han skulle ha åkt till Kolmården med sin nya bil på måndagen tillsammans med sina assistenter. Jag har ingen aning om vilka idioter det är som tänder på bilarna men det får vara nog, säger Morgan Rahm.

Natten till lördagen stod bilen parkerad på områdets parkeringsplats tillsammans med många andra bilar. Vid sidan av Daniel Rahms bil skadades ytterligare en bil.

Samma natt eldhärjades sex bilar vid Kannebäcksskolan i Tynnered. Räddningstjänsten larmades klockan 2.52. Enligt vittnesuppgifter hällde en man vätska över en av bilarna och tände sedan på. Branden spred sig till andra bilar på parkeringen. Totalt var det sex bilar som brandskadades. Den misstänkte gärningsmannen sprang från platsen.

Vid niotiden på lördagskvällen kom larmet om att en bil på Grevegårdsvägen i Tynnered stod i lågor. Enligt räddningstjänsten var det dock ingen spridningsrisk på branden.

Enligt polisens presstalesman Thomas Fuxborg utgår polisen från att helgens bilbränder är anlagda.

- Det är sorgligt när sådant här händer och det är viktigt att folk hör av sig till oss. Vi behöver vittnesuppgifter för att kunna gå vidare, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.