Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Niklas har gjort sin sista match

  Efter 14 säsonger, 763 A-lagsmatcher och två SM-guld med Frölunda är det slut. Niklas Andersson har spelat sin sista hockeymatch.

  Niklas Andersson, 39, slutar helt med ishockeyn. Nu har han bestämt sig. Det blir ingen fortsättning. I lördags kväll efter matchen mot Luleå var karriären över, efter 763 matcher, 2 SM-guld och 2SM-silver med Frölunda Indians, skriver klubeben i ett pressmedelande.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  -Det stämmer, nu får det räcka. Jag har haft en underbar karriär. Men nån gång tar det slut och nu får det räcka, säger Niklas Andersson.

  Han lämnade det definitiva beskedet till klubben i går, även om det varit på gång ett tag.

  -Jag har vetat om hur jag ska göra i framtiden ett längre tag, så för mig är det ingen överraskning. Jag hade förstås hoppats på att kunna spela några matcher till den här säsongen. Men det är dags att göra något annat nu, säger Niklas.

  Niklas, vad kommer du att sakna mest?

  - Ja det är förstås att spela matcherna och publiken. Som det var i Scandinavium förra veckan mot Modo och Färjestad, helt magiskt. Och så förstås tjatet i omklädningsrummet. Så tror jag alla säger som slutar. Men ändå, det kommer jag förstås att sakna, tjötet i laget. Sommarträningen kommer jag inte att sakna, säger Niklas.

  Vad ska du göra nu då?

  - Jadu, det vet jag inte. Det blir i alla fall ingen mer hockey, det vet jag. Jag kommer inte att spela någon annanstans. Det är slut och över nu.

  -Har fått en förfrågan från en kompis som har snickarfirma, där finns mycket att göra. Men nu ska jag vara ledig ett tag, sen får vi se.

  Frölunda Hockey Club kommer att hylla Niklas Andersson för sin fantastiska karriär, i Scandinavium, i samband med första hemmamatchen i Elitserien i september.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.