Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
231431h1024.jpg
Boxningsstjärnan och kongressledamoten Manny Pacquiao satsar på att ta en plats i senaten i Filippinerna. På bilden, tagen den 9 februari i Manila, presenteras han som senatorskandidat.

Nike avbryter samarbete med boxningsstjärna

Sportföretaget Nike bryter sitt kontrakt med den filippinske boxningsstjärnan Manny Pacquiao. Anledningen är ett homofobiskt uttalande från Pacquiao.

"Manny Pacquiaos uttalande är motbjudande. Nike tar kraftfullt avstånd mot alla typer av diskriminering och har en lång tradition av att stå upp för hbt-rörelsens rättigheter. Vi har inte längre något samarbete med Manny Pacquiao", säger Nike i ett uttalande, skriver The Guardian.

37-åringens boxningskarriär är på upphällningen och han satsar på politisk karriär i hemlandet. Som senatorskandidat fick han i en lokal tv-kanal nyligen frågan om sin syn på samkönade äktenskap. Han svarade att han är emot både homoäktenskap och homosexualitet, och sade att människor i samkönade relationer är "värre än djur".

Efter att först ha stått fast vid sina uttalanden bad Pacquiao senare om ursäkt på både Facebook, Twitter och Instagram.

"Jag är ledsen att jag sårade människor genom att jämföra homosexuella med djur", skrev Pacquiao.

Mest läst