Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB150228ZH002

"Newcastle såg mig som en börda efter cancerbeskedet"

Den före detta Newcastle-spelaren, Jonas Gutierrez, hävdar att klubben avsiktligt stoppade honom från spel för att inte utlösa en kontraktsförlängningsklausul efter att argentinaren diagnostiserats med cancer.

I oktober 2013 diagnostiserades Jonas Gutierrez med testikelcancer. Efter ett år med operation och cellgiftsbehandling friskförklarades argentinaren i december 2014, och på våren 2015 var han tillbaka i Newcastle-tröjan.

Men enligt Gutierrez hade hans debut hade kunnat ske tidigare.

Efter att ha stämt Newcastle för diskriminering – som bland annat innefattar ett möte bara två månader efter cancerbeskedet, där Gutierrez fick beskedet att han inte längre ingår i klubbens framtidsplaner – har argentinaren nu lämnat in sitt bevismaterial till en domstol i Birmingham.

Han hävdar att den fanns en klausul i hans kontrakt, som hade gjort att hans kontrakt förlängts med ett år om han gjort 80 matcher från start.

"Klubben försäkrade sig om att jag inte skulle spela tillräckligt många matcher för att utlösa klausulen. Jag tror att det var rädda för att min sjukdom skulle hindra mig från att spela på den högsta nivån igen och såg mig mer som en börda än en tillgång", säger han enligt BBC.

32-åringen lämnade Newcastle i maj 2015 och spelar numer i spanska Deportivo La Coruna,

Mest läst