Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

7721b1024.jpg

New York Marathon ställs in

Söndagens New York maraton ställs in. Borgmästare Michael Bloomberg hade tidigare gett sitt klartecken till start, ett beslut som väckte upprörda känslor.

"Vi kan inte låta en kontrovers över en idrottshändelse, inte ens en så meningsfull som denna, avleda uppmärksamheten från allt viktigt arbete sin görs för att hjälpa New York att återhämta sig från stormen" meddelar arrangören på sin hemsida.

New York-borna var delade när det gäller beslutet att stadens klassiska maratonlopp skulle genomföras på söndag.

Somliga såg det som en symbol för motståndskraft. Andra som taktlöst och olämpligt. Bloomberg försäkrade att det inte skulle innebära minskade resurser till behövande efter stormen Sandys framfart.

Efter Bloombergs uttalande fanns det många som ansåg att det var ett dåligt beslut att låta maratonloppet äga rum på söndag som planerat:

-Folk borde inte springa genom stadsdelarna, de borde skynda till folks undsättning i stället, sade läraren och Staten Island-bon Patricia Profita till nyhetsbyrån Reuters.

Andra menade att det skulle varit positivt att låta tävlingen bli av. Många mindre affärsrörelser är beroende av intäkter som de tiotusentals löparna för med sig, och enligt somliga kunde genomförandet också ses som något av en samlande kraft för den krisdrabbade befolkningen.

Men nu ser det alltså inte ut att bli något lopp på söndag. Det är oklart om loppet ställs in helt eller skjuts på framtiden.

syf160a9.jpg
Mest läst