Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Steven Avery till höger i serien Making a murderer.

Netflix-succén: Nu tvingas Obama agera

Spoilervarning! Nu tvingas Vita huset ta ställning till domarna mot Steven Avery och Brendan Dassey, vars öden fått enorm uppmärksamhet av Netflix-serien Making a murderer.

Spoilervarning! Om du inte har sett Netflix dokumentärserie Making a murderer så avslöjas information om händelserna i programmet i den här artikeln.

Under julhelgerna har den tio avsnitt långa dokumentärserien Making a murderar fått enorm uppmärksamhet, både internationellt och inte minst i USA.

Där har en namninsamling startats för att få president Barack Obama att benåda Steven Avery, 53, och Brendan Dassey, 26, som sitter fängslade för mord på frilansfotografen Teresa Halbach.

För att Vita huset ska ta upp ärendet krävs 100 000 underskrifter. På torsdagen hade siffran stigit över 125 000.

De båda filmarna Laura Ricciardi och Moira Demos har under tio års tid följt Steven Avery, som satt 18 år i fängelse för ett sexualbrott han var oskyldig till. Han frikändes helt efter ett dna-prov, som pekade ut en annan förövare.

När han sedan inledde en skadeståndsprocess för att få ersättning dröjde det inte länge innan han 2005 greps misstänkt för mord på fotografen Teresa Halbach, som besökt familjens bilskrot för att fota en bil.

Avery och hans systerson, den då 16-årige Brendan Dassey, dömdes båda till livstids fängelse för dådet.

Dokumentärserien visar på stora brister i rättssystemet och öppnar för försvarsadvokaternas tes att polisen hade planterat bevis hemma hos Avery för att få honom fälld.

Mest läst