Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Netflix når 50 miljoner användare

Det har gått 15 år sedan streamingtjänsten Netflix nådde folket. Nu är prenumeranterna 50 miljoner stycken. De flesta bor i USA.

Siffrorna pekar spikrakt uppåt för film- och tv-tjänsten Netflix. Under måndagen rapporterade bolaget att de adderat 1,69 miljoner betalande prenumeranter under det andra kvartalet 2014. Det betyder att de nu har passerat 50 miljoner prenumeranter. Cirka två miljoner av dessa har fortfarande gratistjänsten Netflix, som erbjuds under den första månaden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I takt med det ökade intresset för tjänsten har deras egna produktioner tagit fart. Orange is the new black, som skildrar livet i ett kvinnofängelse, har varit det populäraste innehållet i samtliga länder där serien haft premiär.

Snart kommer även en talkshow med värden Chelsea Handler. Den är planerad till början av 2016.

- Färre tittar på pratshower live. Vår intention är att producera en show med Handler och hennes team som återspeglar denna övergång till on-demand njutning och som kan tilltala en global publik, skriver ledningen i ett brev till aktieägarna.

Tjänsten finns i totalt 40 länder världen över, men majoriteten av Netflix-användarna finns fortfarande i USA där 36 miljoner personer använder tjänsten. Det är också internationellt som tjänsten växer mest. Under det senaste året har användarna nått 14 miljoner i antal, vilket innebär en ökning med 78 procent.

Omsättningen under perioden april till juni 2014 landade på 1,15 miljarder dollar med en vinst på 212 miljoner dollar, enligt bolagets rapport för kvartalet.

Nyligen höjdes kostnaden för ett abonnemang med tio kronor i månaden. Det för att bekosta fler egenproducerade serier.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.