Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
nordfront
ARKIVBILD. Så här såg det ut när nazistiska organisationen stod på Gustav Adolfs torg i Göteborg lördagen 20 februari. Nu har de även dykt upp på Ica i Trollhättan.

Nazistorganisation försökte rekrytera - utanför Ica

Ett dussin personer från Svenska motståndsrörelsen delade ut informationsblad och försökte värva medlemmar på Överby köpcenter i Trollhättan.

Enligt polisen var det ett dussin högerextrema som på söndagen samlats utanför Ica Maxi där de delade ut sina informationsblad. En del som gick förbi kände obehag och en person kontaktade polisen som kom med flera bilar.

Det skriver TT Ela som var först med att rapportera om detta.

– Vi åkte dit och pratade med dem, man ville inte ha dem precis utanför ingången till affären så nu har de flyttat sig en bit, säger Marcus Carlsson, inre befäl på polisen i Trollhättan.

Vad han vet hade personerna inte begått något brott på platsen. Men att representanter från en nazistisk organisation visade närvaro och att polisen kom dit, drog ändå till sig söndagsshoppande familjers uppmärksamhet och flera läsare hörde av sig till TT Ela.

– De flesta som gick förbi ignorerade dem och någon tog väl ett blad från dem, berättar en kvinna som hörde av sig till tidningen.

Aktivisterna ska också ha filmat utanför mataffären, något som förbipasserande reagerade på.

– Jag åkte förbi en gång till och poliserna hade avvecklat sig från platsen, demonstranterna fick vara kvar men de fick avbryta filmningen som de tidigare höll på med, berättar kvinnan.

Enligt hennes bedömning var det ett tjugotal aktivister kvar omkring klockan ett. Hon berättar att hon aldrig tidigare sett Svenska motståndsrörelsen, varken på Överby eller någon annanstans.

Läs också: Nazistorganisation serverade soppa - under kurdisk demonstration

Mest läst