Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Kims vintage.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Natalie tipsar om sina favoritbutiker

  Många ställen känner ni säkert redan till, men se det som en härlig uppdatering i sådana fall. Läs och njut!

  Jag har samlat mina favoritbutiker runt om i staden för att ge er tips och inspiration i den mån jag kan. Många ställen känner ni säkert redan till, men se det som en härlig uppdatering i sådana fall. Jag valde att inte ta med de stora kedjorna utan fokuserade istället på de små guldkorn som Göteborg faktiskt har. Läs och njut!

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  BUTIKER

  Mouche

  Södra Larmgatan 2

  En butik jag gärna besöker efter löning då deras märken är exklusiva och därmed lite dyrare än vad jag oftast är beredd att lägga ner på ett plagg. Min närmsta vän fick med sig en Marc by Marc Jacobs klänning hem på 70 procent rabatt förra året, en exakt likadan som Blair Waldorf i Gossip Girl bar under ett avsnitt. Häftigt! Här hittar ni märken som A-pair, Dagmar, Sonia by Sonia Rykel, Buttero och många fler. Skor, smycken, väskor och fina plagg kan inhandlas.

  Prickig katt

  Vallgatan 3

  En av Göteborgs mysigaste butiker. När du kliver in på Prickig katt befinner du dig plötsligt i något av en sagovärld fylld av färger och vackra skapelser. Här kan du köpa skålar formade som muffins, handgjorda hattar, fantastiska böcker men även kläder och skor. En perfekt liten pärla för dig som är på presentjakt, eller varför inte bara är sugen på en upplevelse ut över det vanliga?

  Grandpa

  Vallgatan 3

  Äntligen har Grandpa breddat sitt utbud från Stockholm och landat i Göteborg! En cool, nyöppnad butik med allt ifrån mopeder till husvågar i 60-talsstuk och fina kläder av fantastiska märken, på dam och herrsidan. Här hittar du Rodebjer, Uniforms for the Dedicated, Permanent Vacation, Minimum, HOPE, Fifth Avenue Shoe Repair och många fler. Helt klart en butik värd att spana in redan idag!

  Scout

  Erik Dahlbergsgatan 15

  En solklar favorit hos mig. Den här butiken kan man tyvärr lätt missa då den ligger en bit upp i vasa, men snälla ni, gör inte det! Det är helt klart värt att leta sig dit då butiksägaren är bland det trevligaste jag mött och kläderna mirakulöst fina. Här finner vi noga utvalda plagg för både dam och herr i märken som a.p.c., ann-sofie back, Henrik Vibskow, Minimarket, Peter Jensen, Universal Works, Perks & Mini. Ses där!

  Fever

  Karl Gustavsgatan 15

  Personalen på Fever är grymt duktiga på herrkläder och köper in mycket snyggt! Trots att utbudet på dam är helt okej springer jag hellre dit för att köpa en present till någon kille jag tycker om. Här finner ni Burfitt, Fifth avenue shoe repair, Our Legacy, Rikard Lindqvist, The lokal firm, Diana Orving, Ida Sjöstedt, Uniforms for the dedicated och många fler.

  Emma och Malena

  Vallgatan 4

  En mysig liten butik som jag gärna springer förbi när jag är på jakt efter fina smycken. Här säljer Erica Weiner sina vackra kreationer och det finns alltid något att lägga sina pengar på. Vi kan givetvis även shoppa till oss fina kläder, eller varför inte ett par Happy Socks i någon glad färg? Ett av mina favoritmärken här är Rules by Mary och Sandqvist.

  Sedan har givetvis mina favoritmärken egna butiker:

  Acne - Magasinsgatan 19

  Filippa K - Västra hamngatan 24 (herr) Södra hamngatan 24 (dam)

  Whyred – Södra larmgatan 13

  Velour – Magasinsgatan 19

  Stylein – Viktoriagatan 7

  Tiger – Södra Larmgatan 22

  SECOND HAND

  Pop Botique

  Magasinsgatan 22

  En second hand butik med grym känsla. Här kan du inte bara spana in de fina och noga utvalda plaggen utan även avnjuta bra musik som spelas i bakgrunden. Det finns även porslin, skor, väskor och smycken att spana in. Ett stort plus i kanten är att de håller priserna relativt låga, en skjorta överstiger till exempel aldrig 200 kronor och man kan fynda hattar för en femtiolapp. Pop Botique finns även i England där butiken startades.

  Miss Ragtime

  Magasinsgatan 15

  Stadens pärla! Här kan du shoppa vintage, second hand och bohemisk lyx men även en hel del nytt som American Vintage, Davoodi by friends och Vintage by fé. Är du sugen på att lyxa till det ytterligare kan du även inhandla mitt favoritmärke J-Dauphin som säljer otroligt fina, men relativt dyra smycken. Jag köpte en väska från Mushino för en femhundring på Miss Ragtime för ett tag sedan, som helt klart blivit en stor favorit i garderoben. Självklart finns butiken även för herrar vägg i vägg.

  Beyond retro

  Arkaden, Södra Hamngatan 37-41

  Favoriten från London som landade i Göteborg för ett tag sedan. Här kan du nog hitta allt mellan himmel och jord i klädväg, bara du är beredd att lägga ner lite tid och energi! Plaggen hänger nästintill på varandra och det är riktigt trångt, men fina kläder, skor och väskor, det finns det allt gott om!

  Emmaus Björkå

  Linnégatan 9

  Här hittar du nästan alltid något och priserna är vänliga. Tyvärr blir det utplockat snabbt så det gäller att vara där i god tid. Här har fyndat många par skor, och även någon enstaka väska. Jag köpte till exempel min Fjällräven jacka på Emmaus för ett år sedan som håller mig oerhört kär, jag tror den blev min för 150 kronor och då var den som ny när jag köpte den. Heja! Emmaus mål är att jordens resurser ska delas lika och användas på ett sätt som är positivt för både människa och miljö. Tänk på miljön, köp second hand!

  Kim’s Vintage

  Värmlandsgatan 20

  En fantastisk vintagebutik i Linné med fina märkeskläder som Burberry, Dior, Valentino m.fl. Här kan man hitta vintageklänningar från 20-talet och vackra pärlhalsband från förr. Hela butiken doftar ljuvligt, är prydligt inredd och har en butiksägarinna som är helt underbar! Ta er förbi på lite shopping, lite prat eller varför inte en kopp kaffe?

  Ebbe & Haldis

  Vallgatan 1

  En av Stadsmissionens sju second hand butiker belägen i centrala Göteborg.

  Drömma

  Östra Skansgatan 3C

  En trevlig butik i Haga som blandar oerhört fina, mindre etablerade märken med vintage. Här finns det även en hel del accessoarer som inte får missas. Jag köpte en i mina ögon perfekt trenchcoat på Drömma förra året för 500 kronor, då var jag nöjd!

  Nu vet ni vart ni kan hitta mig någonstans när en ny vårgarderob behöver inhandlas!

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.